Raindrops keep falling…

Använde ordet ”guys” i förra bloggposten och det fick mig att associera till ”something completely different” nämligen en replik som kommer mot slutet av filmen ”Butch Cassidy and Sundance Kid”. Killarna har rånat en bank och har ett uppbåd efter sig. Förföljarna är ovanligt envisa, det går inte att lura dem, de bara fortsätter att förfölja – beridna och beväpnade förstås. Så här har det inte varit förut när Butch och Sundance blivit jagade av rättvisans män, det verkar nästan vara något mystiskt med hur förföljarna den här gången hela tiden är hack i häl på dem. ”Who are those guys?” frågar de sig gång på gång. ”Who are those guys?” – det har blivit något av ett bevingat uttryck. Du kommer kanske ihåg hur det gick sen.

Filmen är från 1969. Förstås en romantiserad historia om den riktige Sundance Kid och Butch Cassidy men samtidigt en film med mycket charm och en hel del vackra bilder – om jag minns rätt. Länge sen jag såg den. Och så är de så unga och snygga – Paul Newman som spelar Butch Cassidy och Robert Redford som spelar Sundance Kid. Läste nånstans om filmen att den kallas ”the first modern buddy movie”.

Paul Newman är 83 år och sjuk i cancer läste jag någonstans. Sorgligt. En verkligt bra skådespelare och en vad jag förstår mycket sympatisk människa. Hans buddy, Robert Redford, är snart 72, hur det är med honom vet jag inte. Men jag har alltid gillat dem båda två.

”Raindrops keep falling on my head” var ledmotiv i filmen, en Burt Bacharach-låt.

Andra bloggar om: , , ,

3 reaktioner på ”Raindrops keep falling…

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.