Svart hål

I dag skriver DN om den s.k. FRA-lagen eller avlyssningslagen. Så här säger Thomas Bodström (s), ordförande i riksdagens justitieutskott, i artikeln: ”Det är ofrånkomligt att helt oskyldiga avlyssnas”. Jag antar att han menar det som en kritik mot lagförslaget. Men vad sjuttsingen, var det inte Bodström själv som först la fram det här förslaget om avlyssning i den förra regeringen? Eller minns jag fel? Se t.ex. DN här. Är det inte Thomas Bodström som genom sin tidigare roll som justitieminister i hög grad står för det här med övervakningssamhället? Har han ändrat sig nu när han sitter i opposition?

Om det här går igenom nu i voteringen onsdag 18 juni känns det oerhört trist, faktiskt. En klar försämring, försvagning, förstörelse, urgröpning, urholkning…vad ska jag mer hitta på? …. av den svenska demokratin. Ett svart hål i demokratin, kanske?

Hur är det att rösta mot sin egen övertygelse? Hur känner man sig inuti när man gör det? Jag inbillar mig att jag skulle känna mig smutsig om jag i en sån oerhört viktig fråga gick emot en djup egen övertygelse, men jag är ju inte inne i systemet. Det kanske inte alls är så. Man följer en annan typ av regler. Nu hoppas jag i alla fall att några ändå ska våga stå upp för vad de tror på, strunta i den s.k. partipiskan och rösta NEJ till FRA-lagen.

Läs mer hos StoppaFRAlagen. Artikel också i SvD.

Flera blogginlägg här handlar om frågan, se länkar i Rör inte min integritet 3.

Andra bloggar om: , , , , , ,

20 reaktioner på ”Svart hål

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.