Darwins dag

Hm, det var länge sen jag skrev om religion. I dag kan jag känna mig lite frestad faktiskt, eftersom det i dag är precis 200 år sen Charles Darwin föddes. Darwin ger ju i sina skrifter en helt annan förklaring till livets uppkomst och arternas utveckling än vad bibelns skapelseberättelse gör. Det är verkligen minst sagt förbluffande att det fortfarande i vår tid finns människor som tror att bibelns berättelse om skapelsen är sann – jag menar inte som en liknelse utan att dom tror att det verkligen gick till på det viset. Den s.k. kreationismen lär inte vara på tillbakagång utan tvärtom sprida sig mer. Och hur kommer det sig? Varför sker detta?

charles_darwin_1816Här är Darwin som 7-åring. Man får ju ofta annars se honom som gammal med stort vitt skägg, men han var förstås en liten rosenkindad pojke en gång i tiden. Som vuxen lär han ha brottats en del med religiösa tvivel, och nånstans läste jag att hans hustru var varmt troende vilket väl inte gjorde det lättare för honom.

Jag har som sagt skrivit en del om religion och sånt tidigare. Du kan söka upptill till höger eller kanske läsa några av dom här: Tekannan, Gud är inte förklaringen och så ett inlägg om USA och om vad folk tror på där.

Andra bloggar om: , , , ,

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.