Salties + bloggpaus

Visst har det varit alldeles för lite Australien här i bloggen på sistone! Så här kommer en liten saltie  (nej, det är inte min hand du ser på bilden). En sån här australiensisk saltvattenskrokodil kan bli uppåt 5-6 m som vuxen och fullkomligt livsfarlig om du kommer för nära.

SaltieJag har stor respekt för krokodiler. Slapp som tur var närkontakt med dom när vi häromåret reste i krokodiltrakter och bodde i tält, ofta nära vatten. Det var på Cape York, långt uppe i nordöstra Australien. Och visst var jag rädd ibland. En av dom första nätterna när vi campade en liten bit från ett vattendrag byggde jag en krokodilbarriär av plastlådor, väskor och andra attiraljer mellan tältet och vattnet för att åtminstone höra i förväg om det skulle komma en! Jag sov dåligt den natten minns jag. Låg förstås och lyssnade om det skulle komma nåt skramlande… Morgonen efter den där krokodilnatten såg vi förresten en liten sötvattenskrokodil i vattendraget, men såna är inte farliga. Kanske dom kan bita till lite men i alla fall inte alls åstadkomma större skador eller äta upp en.

Det finns en del från denna vildmarksresa i bloggen. Läs t.ex. Vildmarksresa eller historien om när vi försökte rädda en liten känguruunge som blivit moderlös, Joey vid mitt hjärta. Så där ja, nu fick jag in lite Australien igen även om det blev en del genom återanvändning.

Nu ska jag förresten ägna mig åt lite annat närmaste tiden och gör en paus i bloggandet. Men var inte orolig – jag kommer tillbaka med nya friska tag rätt vad det är. Det dröjer nog inte så länge. Har nog lite svårt att hålla mig borta gissar jag. See you later, alligator!  🙂

Andra bloggar om: , , ,

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.