Kaffepannan – fanns den?

Letar efter ett minne. Det har med Slussen att göra. Jag har ett minne av att det fanns en kaffepanna där nånstans på ett av dom gamla hus som sedan revs för att ge plats för hotell (Hilton?) och kontorshus och vad det nu är där ovanför där Centralbron ansluter till Söder. Det var en reklamskylt, kanske inte en neonskylt utan mer som konturer av en kaffepanna – kanske i mörkrött? Och vitt?

Man såg den uppe på en husvägg när man kom från Gamla stan och var på väg mot Söder. Jag har letat på webben, i Stockholmskällan m.m. men inte hittat nåt. Hittade en sajt med neonskyltar som var lite rolig att titta runt i, men nån kaffepanna vid Slussen hittade jag inte.  Och som sagt jag är osäker på om det alls var en neonskylt.

Är det nån annan som minns att det fanns en kaffepanna där? Och kanske har en bild? Eller är det mitt minne som spelar mig ett kaffepanne-spratt?

Neonsajten är här.

Andra bloggar om: , ,

5 thoughts on “Kaffepannan – fanns den?

 1. Marie-Louise Bohman februari 13, 2010 / 5:26 e m

  Jag tänker så det knakar men jag kan inte påminna mig nån kaffepanna. Men det kan mycket väl ha varit en, för jag var senil redan som barn. det enda jag minns är Stomatol. Jag ska fråga syrran.

  Gilla

  • Gabrielle februari 13, 2010 / 7:35 e m

   Nähädu! Det där tror jag inte alls på: att du var ”senil redan som barn”. 🙂
   Tänk om din syster minns den?
   Jag frågade min man som bott i den här stan en hel del längre än jag men han kom inte ihåg nån kaffepanna. Kanske är den bara ett hjärnspöke i min egen gamla skalle.

   Gilla

 2. Marie-Louise Bohman februari 13, 2010 / 11:29 e m

  Ja, man kan minnas olika. Min syster är sex år yngre än jag. Vi bodde på Åsögatan och där brukade det vara en cirkus varje år i hörnet av Götgatan. Det enda jag mindes från hur det såg ut utanför den, var en godisaffär, där de sålde kasperdockor av kolapinnar. Men hon mindes att det legat en stor uppstoppad val utanför och den hade jag ingen aning om. Jag ska fråga henne om kaffepannan.

  Gilla

  • Gabrielle februari 15, 2010 / 2:30 e m

   Tack för ett gott försök! Och hälsa syrran!

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.