Ska ännu fler träd bort?!

Vad är det med dom?
Tycker beslutsfattarna i den här stan illa om träd?

I samband med bygget av Citybanan i Stockholm ordnar Trafikverket (f.d. Banverket) evakueringsmöjligheter åt människor som blir störda av bygget. Det är förstås bra. Men nu kommer man med det huvudlösa förslaget att fälla några stora friska träd i Observatorielunden för att ställa upp 8 m höga evakueringsbaracker där. Bygglovsansökan är inlämnad till stan.

Hur kan man bara få för sig att göra nåt sånt? Det är klart att det finns bättre ställen att ställa barackerna – paviljongerna – på. Utan att behöva fälla träd.

Stora uppvuxna träd i stan ska man förstås vårda och ta hand om. I Observatorielunden har man redan fällt träd i onödan när en arbetstunnel på Drottninggatan fortfarande ingick i planerna för Citybanebygget. Sen har ju den tunneln skippats. Men träden är borta.

Fattar dom inte att man ska vara rädd om dom stora uppvuxna friska träd som finns i stan?

Under vintern fällde Banverket, som det hette då, många stora fina träd på Odenplan. Inte ett enda finns kvar.  Jag tror fortfarande att man kunnat spara träden bara man ansträngt sig. Och nu handlar det alltså om tre kastanjeträd i Observatorielunden.

Hur tänker dom som bestämmer om det här? Tror dom att stora träd går lätt att ersätta?

Uppdatering 26 maj: Kanske gäller hotet fem kastanjeträd? Jag gick en kollrunda i dag och räknade träd. I Observatorielunden utefter den här delen av trottoaren mot Drottninggatan växer fem stora vackra kastanjeträd.

Den som vill kan maila till Stadsbyggnadskontoret och ledamöterna i Stadsbyggnadsnämnden och säga sin mening om det här.

Andra bloggar om: , , , , , ,

One thought on “Ska ännu fler träd bort?!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.