Religiösa ruggigheter

Nej, det ska inte handla om katolska pedofilskandaler och påven och såna ruggigheter just nu utan om vad som sker i svenska skolor. Hörde ett program på p1 i dag om den kristna ungdomsorganisationen Ny Generation. Dom får bidrag från Ungdomsstyrelsen, en statlig myndighet,  och använder dessa medel för att bedriva kristen propaganda inne på skolorna. Detta trots att undervisningen i den svenska skolan ska vara icke-konfessionell. Religionsfriheten innebär ju inte bara rätten att själv välja religion utan också rätten att slippa religion!

Att missionera på skolorna som är Ny Generations metod kan vara olagligt, enligt en jurist hos Diskrimineringsombudsmannen som säger: ”När det gäller skolområdet skulle jag nog påstå att rätten att slippa religiösa yttringar är ganska stark”. Ny Generation uppmanar barn och ungdomar att frälsa sin kamrater under skoltid, och skattepengar används alltså för detta. Sen starten för åtta år sen har man fått mer än 34 miljoner kr i bidrag. Organisationen växer och har nu fler medlemmar än nåt av dom politiska ungdomsförbunden. Usch! Dubbelusch! Grundaren och ledaren för organisationen kommer från Livets Ord. Det säger en del…

Christer Sturmark, ordförande för förbundet Humanisterna, sa i radio: ”Man skulle aldrig acceptera det om det var till exempel en radikal islamistisk grupp som gjorde det här, då skulle man säga nej. Det finns en aningslöshet, en naivitet kring detta, man tror att bara för att det kallas en kristen organisation så är det på något sätt harmlöst, och så är det förstås inte.”

Och ansvarig på Ungdomsstyrelsen verkar inte bry sig…

Ruggigt som sagt! Läs mer här.

Andra bloggar om: , , , , ,

2 reaktioner på ”Religiösa ruggigheter

  1. ab maj 30, 2010 / 1:57 e m

    Något för Riksrevisionsverket? Eller JO?

    Gilla

    • Gabrielle maj 31, 2010 / 6:38 e m

      Ja. Hoppas i alla fall att radioprogrammet leder till nån granskning av nåt slag. Det är faktiskt upprörande att sånt här förekommer tycker jag. Glad att jag inte har några barn i skolan längre.

      Gilla

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.