Religiös ondska i Iran

Sakineh Mohammadie Ashtiani riskerar att när som helst stenas till döds i Iran efter att ha blivit dömd till döden för otrohet. Man kan skriva under petitioner mot dödsdomen t.ex. här och här.

Amnestys utredning om dödsstraffet i världen 2009 visar att antalet dödsstraff faktiskt går ner. DN skrev i mars: ”Sammanlagt fem länder står för merparten av alla avrättningar. Förutom de tusentals som sannolikt har avrättats i Kina, avrättade Iran minst 388, Irak minst 120, Saudiarabien minst 69 och USA 52”.  Hm, tänk att USA fortfarande vill vara med i det sällskapet!

Om Sakineh Mohammadie Ashtiani i DN här och i SvD här.
DN om Amnestyrapporten här.

Uppdatering 10 juli:
Sakineh Mohammadie Ashtiani slipper nu i varje fall att avrättas genom stening. Den internationella opinionen har varit så stark att dom iranska myndigheterna backat. Det är oklart vad som kommer att hända med henne nu. Kommer hon att avrättas på annat sätt eller kan dödsdomen upphävas? Hon är inte den enda som dömts till döden genom stening. DN skriver: ”…fortfarande väntar minst femton personer i Iran, tolv kvinnor och tre män, på att avrättas genom stening, skriver Guardian. Alla de tolv kvinnorna och en av männen är dömda för äktenskapsbrott”. Att älska kan tydligen vara livsfarligt i Iran.

Här ovan hade jag med länkar till två ställen där man kan skriva under petitioner mot steningen. Nu har jag en till sida här. I skrivande stund har närmare 87 000 människor runt om i världen skrivit under där och det ökar hela tiden. Det handlar både om avrättning genom stening generellt och om fallet Sakineh Mohammadie Ashtiani.

DN, SvD och The Guardian.

Andra bloggar om: , , ,

4 thoughts on “Religiös ondska i Iran

 1. ab juli 8, 2010 / 9:03 e m

  Barbariska länder.

  Gilla

  • immak juli 11, 2010 / 12:34 f m

   Du ska veta att dessa nyheter är från ett Iran som en gång var längst fram i utveckling och visade världen ett sätt att tänka sunt på..det är araberna och islam som har smutskastat Irans utveckling och istället infört konservativa tänkesätt som inte funkar i dagens politik och samhälle..och det har det aldrig gjort. Befria Iran från dessa araber och islam och låt araberna hålla sig till deras halvö

   Gilla

   • Gabrielle juli 11, 2010 / 9:49 f m

    Jag vet att utvecklingen i Iran gått åt fel håll. Det är verkligen sorgligt. Att religionen blir ett maktmedel som man förtrycker folket med. Jag hoppas på alla goda krafter som kan vända utvecklingen rätt igen, förbättra villkoren för alla som bor där och befria dom från religiöst förtryck.

    Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.