Pumpa i dyigt vatten…

Igår var det Lars Ohlys tur att bli utfrågad i tv. Många frågor togs förstås upp. En av dom som nämns i tidningarna efteråt är vänsterpartiets förslag på tvångskvotering av föräldraförsäkringen. Vill mammor amma mer än 7 månader går det ju alldeles utmärkt med bröstpump tyckte Ohly. DN:s Wolodarski skriver i dag ”Ropen skalla, bröstpump åt alla!” och Claes Arvidsson i SvD: ”Bröstpumpen säger det mesta om Vänsterpartiet. Medborgarna ska rätta sig. Lars Ohly vet bäst”.

Det finns förstås mycket om Lars Ohly på Youtube, t.ex. ”Lars Ohlys mörka förflutna”, del 1 här.

Andra bloggar om: , , ,

4 reaktioner på ”Pumpa i dyigt vatten…

 1. Bengt O. september 6, 2010 / 6:25 e m

  Bra att du länkade till granskningen av Ohly. Hoppas många tar detta till sig. Själv vill jag bidra med en länk till en krönika av Wolodarski i DN (annars inte en av mina favoriter) Ett avslöjande program där han tar upp den historielöshet som lett till att så många nu betraktar (v) och Ohly som rumsrena. Ohly själv handskas ofta mycket vårdslöst med sanningen både om sitt förflutna, om fotboll och om penningpolitik.

  Möjligheten att få kommunister i regeringen och Ohly i en ansvarsfull position gör det omöjligt för mig att stödja vänsterblocket nu i valet. Å andra sidan kan jag inte heller stödja tokprivatiseringar och främjandet av privata vinstintressen på bekostnad av det allmänna bästa. Så det får väl bli blankt ffg.

  Såvida inte Planskilda korsningspartiet ställer upp 😉

  Ursäkta dessa delvis personliga reflektioner.

  Gilla

  • Gabrielle september 6, 2010 / 6:53 e m

   Hej, Bengt, och tack för kommentaren.
   Usch ja, det är hemskt. Jag förstår verkligen inte hur s och mp kan vilja liera sig med v och med en sån som Lars Ohly.

   Planskilda korsningspartiet – vad har dom sagt om Odenplan, tro? 🙂

   Gilla

 2. Anna september 6, 2010 / 7:00 e m

  Ohly är en slipad politiker, verkar så trivsam och glad i rollen som intervjuad. Men en ulv i fårakläder. Backar gärna på sånt han sagt förut, som visat sig inte vara så populärt. Men tror nån att han ändrar åsikt bara för det?
  Om han nu backar på det här med bröstpumparna om det visar sig att många tyckte det var dumt så bekräftar det bara bilden. Han gör ALLT för att verka så beskedlig och snäll. Men vänta bara tills han verkligen får makt. Då kommer han att styra och ställa som han vill. Och det verkar som om han kan ta för sig rätt bra trots att V är så mycket mindre än S. ”Kors för troll!” säger jag. Rösta inte in honom i nån svensk regering!!

  Gilla

  • Gabrielle september 6, 2010 / 8:47 e m

   Bra analys och karakteristik av Ohly. Opålitlig smilfink är vad han är – och dessvärre inte alls så beskedlig som han vill framstå.
   Att få in honom i regeringen…usch, jag ryser och känner iskylan dra runt benen.

   Kanske tänker många unga rösta på mp, och jag kan förstå engagemanget för miljön. Men jag undrar om dom förstår vad dom får med på köpet.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.