Skyltblogg (2)

När man ser den här skylten kan man ju undra vad man får göra här. Lite längre ner på samma skylt står det så här: 
Skylten sitter vid en lekplats. Det är en av dom absolut finaste lekplatser jag nånsin sett: Muddy’s vid Esplanaden i Cairns, Australien. Här finns gungor, rutschbanor, klätterställningar och sånt och dessutom ställen för vattenlek, små vattendrag och fontäner där barnen kan springa omkring och blöta ner sig ordentligt. Lekplatsen gränsar till strandpromenaden och stranden och därutanför ligger hela stora vida havet.  Här varnar man för krokodiler. På skylten står det: ”Crocodiles inhabit this area – attacks may cause injury or death”.

Men är man barn, gillar vatten och håller sig till lekplatsen så kan man t.ex. hålla på så här:Bilden nedan är också från Australien. Vi stannade bilen för att plåta skylten. Såg ju lite hotfullt ut. Men inga stenblock ramlade ner på oss varken just då eller när vi fortsatte. Tur ska man ha. Fast jag undrar lite hur dom menar. Bilen kan ju träffas av stenblock även om den är i rörelse. Är meningen att man ska köra fort som fasiken den där sträckan och därmed inte träffas av dom där stenblocken?

Min förra skyltblogg innehöll också några bilder från Australien ser jag. Du hittar den här.

Jag hade egentligen velat hitta några svenska skyltar att lägga in här, men har inte haft möjlighet att vara ute och plåta mer. En skylt jag gärna skulle vilja ha bild på vet jag fanns i ett parkeringshus. Det stod: ”Instick för utfartsbiljett”. Jag vet inte om skylten finns kvar. Antagligen inte. Jag tycker formuleringen är rolig. Så styltig svenska på nåt vis. Påminner mig om när dom i ett av varuhusen här i stan hade en inspelad text som dom körde i högtalarna 5 minuter före stängningsdags. Rösten talade vänligt om att varuhuset skulle stänga om 5 minuter och sen sa rösten: ”Vi önskar våra kunder ett bra köpavslut”. Fniss!

Glad Lucia, förresten!

(Några av bilderna blir lite större om du klickar på dom).

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.