Bloggaranalys

Vem är jag? Eller kanske, vad säger bloggen om mig som person? Ögonblick i norr uppmanade mig och andra bloggare att ta ett test. Såna där test kan vara lite frestande att göra fast jag ju vet att det är mest trams och skoj. Man får ta det lite som en sällskapslek. Ungefär som astrologi och stetoskop tänkte jag säga – innan jag kom på att ordet jag far efter är horoskop. Sånt tror jag inte heller på. Stetoskop däremot kan nog vara bra om det används av nån som kan. Nä, nu verkar jag komma från ämnet. Åter till testet:

Det visade sig att jag är en ”doer” som sorteras in under bokstavskombinationen ESTP. Så här beskrivs jag. Eller snarare: den som gjort testet får fram denna bild av hur jag är utifrån vad och hur jag skrivit i bloggen:

”The active and playful type. They are especially attuned to people and things around them and often full of energy, talking, joking and engaging in physical out-door activities.

The Doers are happiest with action-filled work which craves their full attention and focus. They might be very impulsive and more keen on starting something new than following it through. They might have a problem with sitting still or remaining inactive for any period of time.”

Hm, vad ska jag säga om det där då? Full av energi låter ju trevligt. Utomhusaktiviteter stämmer bra även om dessa aktiviteter denna årstid mest handlar om promenader (partiella eller ej). Svårt att sitta still och vara sysslolös stämmer bra också. Har lätt för att sätta igång med nåt men inte lika intresserad av att göra klart det. Aha, exempel: min partiella dammsugning häromdan. Iddes inte ta mer än det värsta.

Förutom denna beskrivning kom också en bild av hjärnan med de områden markerade som jag använder särskilt flitigt när jag bloggar. Men som jag sa är jag ju rätt skeptisk till sånt här överhuvudtaget så jag bryr mig inte om att lägga in bilden. I alla fall visade den att vissa delar av hjärnan varit igång och det låter ju bra.

Hm, jag undrar om alla resultat blir övervägande positiva. Det kanske är en snäll person som gjort testet.
Testet hittar du här.

4 thoughts on “Bloggaranalys

  • Gabrielle januari 6, 2011 / 12:35 e m

   Vassego! ”Ryktet” gick via bloggen Motviktigt och Ögonblick i norr. Det är lustigt hur saker sprider sig i bloggosfären.

   Jag läste hos dig och såg att du tagit upp Myers Briggs. Jag har också gjort det en gång för flera år sen och blev då inte den bokstavskombination jag blev nu. Låg då mest på ENFJ men nåt utslag var inte riktigt signifikant så jag vacklade mot att istället vara en ENFP. Hm, det är intressant sånt där. Kanske kan man lära sig mer om sig själv.

   Gilla

 1. Bert januari 11, 2011 / 10:56 e m

  Jag tyckte nog att bilden av mitt skrivande stämde rätt bra. Om det sedan reflekterar mig som person i alla stycken, låter jag vara osagt.

  Men kul var det i alla fall.

  Gilla

  • Gabrielle januari 12, 2011 / 6:32 e m

   Ja, håller med – det var roligt. Och visst, det sa en del. Tack för att du delade med dig av det. Länken till testet har spritts vidare till andra som också har haft nöje av det.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.