Tulpantid

Många tycker om tulpaner. Jag gör det.

Andra tycker kanske dom känns stela och tråkiga? Det tycker inte jag – raka och stolta kan dom vara. Och stela behöver dom absolut inte vara. Den som kommer här nedanför var väl i och för sig inne på slutet av sin blomning om man säger så… Bilden tog jag när det var tulpanutställning ute i det fria runt om det gamla Observatoriet uppe på Observatoriekullen i juni förra året.

Tulpanerna på den översta bilden finns i Tulpanens hus i Åkeshov. Jag blev inspirerad att ta mig dit sen jag sett Slottsträdgårdsmästarens fina tulpanbilder från besök på utställningen här. Där finns många bilder av tulpaner med namn till också. Mina intryck av utställningen då? Ja, en ”vitamininjektion” av färger och även former var det, och så blev jag lite förvånad över att det finns så väldigt många olika sorters tulpaner. Sånt vet man säkert om man är trädgårdsmästare men jag kan inte sånt. Victorias Daniel har fått en tulpan uppkallad efter sig såg jag också. Hå hå ja ja – dessa kungligheter! Ja, nåt ska vi väl ha dom till nu när vi har dom.

Vilka blommor tycker du om? Har du nån favoritblomma? En av mina favoriter är nyponrosor som växer vilt. Allra bäst tycker jag om rosorna på dom nyponbuskar som växer utanför en gammal sjöbod på en ö i den sydnorrländska skärgården. Nån bild på nyponros behöver jag ju inte lägga in här. Den finns redan med i kanten.

4 reaktioner på ”Tulpantid

 1. Mira januari 24, 2011 / 9:25 f m

  Gökärt och lupin. Två ganska olika men ändå på något sätt lika blommor…

  Gilla

  • Gabrielle januari 24, 2011 / 4:05 e m

   Fint! Gökärt – själva ordet låter trevligt också! Ljust och somrigt – och piggt. Kan inte påstå att jag kan den blomman men nu har jag förstås kollat upp den.
   Lupiner – också vackra och duktiga på att sprida sig.

   Gilla

 2. Slottsträdgårdsmästaren januari 26, 2011 / 4:01 e m

  Jag väljer nog en vild växt i vår egen flora. Midsommarblomster i en vacker lund är nog min favorit. Har den hundkäx som granne så blir det extra vackert.

  Gilla

  • Gabrielle januari 27, 2011 / 11:02 f m

   Ja, vackert. Jag tänker på platser jag tycker om där åtminstone midsommarblomster växer. Hm…bara ett par månader kvar.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.