Bra oro

Om jag springer hemifrån och kommer ut på gatan och plötsligt blir orolig för att jag kanske glömt att stänga av plattan på spisen så skyndar jag mig tillbaka och så har jag glömt stänga av den där plattan! Den står och lyser alldeles knallröd och dessvärre har en plastpåse som låg bredvid på spisen åkt in över plattan och börjat smälta. Troligen hamnade den där av luftdraget när jag sprang hemifrån och nu luktar det inte alls gott i köket kan jag försäkra.

Att jag vände och gick hem för att jag blev orolig är det exempel på bra oro? Det hade ju kunnat hända nåt värre än en fastsmält plastpåse och ett osande kök. Ok, en grej till:

Om jag har glömt laga till fisken jag köpte häromdan och nu är bäst-före-datum passerat med råge och om jag då blir orolig för att fisken kan ha blivit dålig så tar jag och luktar på fisken riktigt nära och den luktar verkligen pyton eller apa eller skunk… Så då slänger jag fisken i stället för att laga till den och hittar på nåt annat till middag. Är det där också exempel på bra oro? Jag hade ju kunnat bli sjuk av att äta skämd fisk.

Det där funderar jag på när jag är och handlar och ser reklam för nån bilaga till en av kvällsblaskorna. Så här står det: ”Kolla om din oro är bra eller dålig – Lär dig veta skillnad”.

Väl hemma slår jag upp oro i min svenska ordbok. Där står: ”(känslan av) (lätt) upprördhet, rädsla och olust”. Ok, lätt upprörd kan man kanske vara på ett bra sätt men rädd eller olustig? Sen ser jag att oro också är beteckning för balanshjul i urverk. Jag tar inte reda på vilken typ av oro artikeln handlar om eftersom jag inte köper tidningen. Aftonblaskorna kan jag bläddra i om nån annan köpt men köpa själv – näää, never! Inte ens för att lära mig veta skillnad mellan bra och dålig oro.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.