Magnoliaspaning 2012

Det är nåt med magnolia…nåt särskilt vackert, menar jag. Ofta stora blommor som kan skifta i rosa – det är dom jag tycker allra bäst om. Men helt vita är också fint. Mjuka liksom lite lösa blomblad. Det är nåt generöst över magnolia – ett överflöd av skönhet. Osvenskt kanske? Inget blygt eller försiktigt av typen ”man ska inte förhäva sig” eller jantelag och sånt utan mer av: ”Här är jag – titta på mig – jag är vacker!”

En klar favorit är den stora magnolian som står bakom Skansenbutiken i Stockholm. Trädet var inte fullt utslaget häromdan. Så här såg några av grenarna ut. (Som vanligt större bild om du klickar på den). Vi träffade en man som sa att man kunde göra marmelad på blommorna. Man plockar upp dom fallna blommorna och kokar marmelad på dom. Hm, kan man det? Nån som vet? Fast jag känner ju ingen längtan efter att äta magnolia måste jag säga.

Björn har också magnoliaspaning på gång – se här. Han hann ut före mig. Det där med magnoliorna har ju blivit tradition oss bloggare emellan, liksom scillan lite tidigare på våren.

Tillägg 2012-05-10: Rödviolett magnolia i Bergianska måste jag förstås också spana på – efter tips i en av kommentarerna. Så här såg den ut i dag.

8 thoughts on “Magnoliaspaning 2012

 1. Björn Nilsson maj 6, 2012 / 9:23 e m

  Som det sägs: ”Man kan äta det mesta, men vissa saker äter man bara en gång!”

  Gilla

 2. Fredman maj 7, 2012 / 10:02 f m

  Jag träffade en gång en kille som gjorde marmelad på rosenblad och det gick helt klart att äta. Så det går säkert med magnoliablad också. Magnoliamarmelad. Låter det inte rätt fint…

  Gilla

  • Gabrielle maj 7, 2012 / 7:24 e m

   Jo appselut! Själva ordet ”magnoliamarmelad” rullar runt i munnen på ett mjukt och behagligt sätt. Nästan som om uttalandet av ordet ger en lätt och skonsam massage åt läpparna… 🙂

   Gilla

 3. Gabrielle Björnstrand maj 7, 2012 / 11:28 e m

  Och nu har de vita magnoliorna i Bergianska nästan blommat över; men kvar står de rödvioletta. Än så länge ser knopparna ut som näbbar på någon exotisk papegoja.

  Gilla

  • Gabrielle maj 10, 2012 / 4:47 e m

   Det var en hel del exotiska papegojnäbbar kvar i dag men också en del blommor – så det fick bli en bild. Jag har inte lagt märkte till den där rödvioletta tidigare. Tack för tipset!

   Gilla

 4. Gabrielle Björnstrand maj 14, 2012 / 12:05 f m

  Har sett de något utslagna nu! Man står som i hänryckning. Fast den tiden inte är än….

  Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.