Apropå träd

Det blev bara en kort promenad i dag efter innesittarjobb större delen av dan. Sen iväg en sväng i Vasaparken och i Sabbatsbergsområdet för att röra på mig, få lite luft och kolla hur långt Sabbaths syrener kommit. Dom hade inte kommit längre än till alldeles gröna syrenklasar. Det behövs lite mer värme. I Sabbaths trädgård stod jag och lyssnade på en koltrast som flöjtade så högt att jag nästan fick ont i öronen. Två kaniner skuttade förbi med vita rumpor – eller var det harar kanske? Dom såg inte ut som förvildade kaniner utan mer som harar i färgen.

I Vasaparken stötte jag på en stor kastanj som inte riktigt klarat dom hårda vindarna i dag eller senaste dagarna. Stora grenar hade farit av. Jag hoppas såna träd knakar lite varnande innan det är dags. Annars får man väl ha cykelhjälmen på när man promenerar bland träd blåsiga dagar.

Läs mer om Sabbaths trädgård i ett inlägg från förra året här. På vägen hem passerade jag förresten en gata uppkallad efter Valentin Sabbath i det nya bostadsområdet som ligger här i Sabbatsbergsområdet. Där stod en hel radda magnolieträd av samma slag som också finns i Vasaparken. Ganska små vita magnolieträd. Japansk magnolia tror jag det heter.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.