Le jour de Gloire

Ja, för det är ju 14 juli i dag – Frankrikes nationaldag. Vickans födelsedag är det visst också men det bryr jag mig mindre om. Jag säger förstås Grattis till henne som person och hoppas att allt är bra med familjen. Men i övrigt: bort med monarkin och Vive la République!

I alla fall tänkte jag att jag måste lägga ut nåt med fransk anknytning och varför då inte en annons om ångmaskiner? Vad sägs om det?  Behöver du en ångmaskin?

Annonsen har jag scannat ur ett nummer av skämttidskriften Almanach du Charivari som jag har en liten bunt av. Rätt slitna ex. Det här är från 1885.

Le Charivari var en satirisk skämttidning som kom ut 1832 till 1937. Dom jag har heter som sagt Almanach du Charivari. Om det är samma sak som Le Charivari eller ej vet jag inte.

Men vad sjuttsingen ska jag göra med ett antal ganska trasiga exemplar av Almanach du Charivari? Använda dom att tända brasan med? Lägga i pappersinsamlingen? Eller vet du nån samlare som är beredd att betala fantasisummor – eller okejdå: en liten hacka – för en bunt trasiga såna här?
(Större och klarare bild om du klickar på den).

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.