Elisabeth i hatten

Såg du OS-invigningen? Jag såg delar av den, iddes inte riktigt med hela. Men jag såg när drottning Elisabeth och Daniel Craig skulle hoppa ur helikoptern, och jag såg när drottningen och prins Philip intog sina platser på åskådarläktaren. Drottningen såg smått barsk ut, kanske t.o.m. lite sur där hon stod i sin rosa dräkt (eller blekt orange?) med nån fjäderaktig hatt på huvet.

Läste nånstans i en engelsk kommentar att drottning Elisabeth var ”grumpy” för att hon såg alla dessa länder defilera förbi och tänkte att ”dom var ju mina förut!”. Nåja, vad vet jag. Det är ju en rätt gammal dam vid det här laget, det frestar väl på att vara med om ett sånt här jippo timme ut och timme in. Och det började ju rätt sent också. Hon brukar väl ligga och sussa så där dags annars.

Nu ska du få se hur dom såg ut, hon och Philip, försommaren 1954.

Har som synes lånat bilden från Veckojournalen. Elisabeth och Philip hade då just kommit hem från en eriksgata i ”The British Commonwealth of Nations” som det står.

Drottningen har på sig en sån där liten hatt som är som ett litet skal uppe på huvudet. Min mamma hade en sån, och jag minns att jag tyckte den var så fin och att hon var så vacker i den. Mammas hatt var kritvit och hade en liten bukett av tygblommor i milda färger på ena sidan.  Det var väldigt snyggt mot hennes svarta hår. Jag undrar var hatten blev av… den försvann nån gång.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.