Smörkaffe

När amerikanen Dave Asprey var högt uppe på det heliga snötäckta berget Mount Kailash i Tibet stapplade han stelfrusen in på ett värdshus där han fick en kopp varmt te med rejält med yaksmör i. Det livade upp hans frusna kropp och sinne så till den milda grad att han verkligen började undra över varför effekten blev så stor. Sen har han provat sig fram och kommit på att han ska blanda ordentligt med fett i sitt kaffe varje morgon. Det måste alltså inte vara te med yaksmör (finns väl knappast i mataffärerna i Vasastan i alla fall) utan går bra med en annan blandning. Gör så här säger Dave:
– Brygg 2 koppar svart kaffe gjort av bästa kvalitet bönor.
– Tillsätt 2 matskedar (eller mer, max 80 gram) osaltat smör som ska komma från kossor som ätit gräs, inte sojafoder eller liknande
– Tillsätt 30 gram MCT olja, en specialolja gjord av palm- och kokosolja.  Har du ingen sån där MCT-olja hemma går det förstås att klara sig utan.
– Blanda alltihop i en uppvärmd mixer tills du får ett krämigt skum på ytan.
Drick det här till frukost. Du kommer inte att behöva äta nåt mer än det och kommer att känna dig pigg och alert. Blandningen ger maximal energi, viktminskning och förbättrad hjärnfunktion.

Hm…ska jag prova? Låter lite äckligt tycker jag. Nån som testat?

Kommer förstås att tänka på när Ernie skulle bjuda Effie på middag hemma och skulle laga en exklusiv köttgryta på oxfilé till henne. Han följer ett komplicerat recept med många ingredienser och många olika moment i matlagningen som läses upp i ett matprogram på tv. Medan han lagar grytan tänker han på hur mysigt dom ska ha det tillsammans när dom ska kela i soffan efter middagen. Men det går inte riktigt som han tänkt sig. (Större bild om du klickar på den).

img308_Ernie_editPå sista bilden sitter dom vid matbordet. Ernie ser hålögd och ledsen ut. Effie säger: ”Det smakar hundkäk. Är det inget bra på tv?”

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.