Som man ropar i skogen

… får man svar.
Du vill lägga fram ett förslag som du mycket gärna vill genomföra. Men först måste du stötta under ditt förslag genom att ta in synpunkter från experthåll på nån aspekt i förslaget. Du frågar en expert men får ett ur din synvinkel felaktigt svar, ett svar som innebär att ditt projekt inte kommer att kunna genomföras. Men hej och hå, det är lätt fixat: du fortsätter bara och frågar en expert till ända tills du får det svar du vill ha. Då, först då, lägger du fram ditt förslag för dom som ska fatta beslut. Att tidigare tillfrågade experter har haft motsatt åsikt är inget du tycker att du ska berätta.

Läs om Slussen i SvD i dag här.
Men hej och hå en gång till, det där kanske inte är nåt viktigt alls? Det handlar ju om kulturvärden och vad är det mot ekonomiska dito? En del prestige spelar säkerligen in också: ”Vi vill det här, då ska fanimej inte några kultursnubbar komma och stoppa oss”.

Uppdatering 28 maj:
Ytterligare en artikel i SvD i dag om hur man hanterat synpunkter från experter på påverkan på kulturvärden om planerna för nya slussen genomförs. Det är rätt märkliga saker som kommer fram. Den expert som fått sista ordet – dvs gett Stockholms stad det svar dom vill höra (”måttlig skada” på befintlig kulturmiljö) – tycker också att man mildrar skadorna på nåt som är av riksintresse om det finns miljöer av liknande slag som också är av riksintresse nån annanstans – i det här fallet nämns LM-staden vid Telefonplan. Jaha, så man kan byta så där, vad praktiskt. Gäller det i så fall inom samma större område då? Eller var går gränsen? Kan vi riva Gamla stan och bygga höghus där eftersom det ju ändå finns en massa gamla hus i Visby? Nejdå, nejdå – jag förstår att det inte är så. Även det här med att ”sabba Slussen eftersom ju Telefonplan finns” kallas en helt lagvidrig tolkning av lagen om skydd av kulturmiljöer av riksintresse.
Är det inte dags nu för Stockholms stad att komma ut och förklara vad dom håller på med? Påtryckningar för att få det svar man vill ha av anlitade konsulter m.m.
Artikeln i SvD här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s