Sommardagen 31 maj

Hm, ja, det blir mycket djur och natur i bloggen nu för tiden. Men så får det vara. Arga inlägg om Slussen, Migrationsverket, svensk polis och bristen på rättvisa och sånt kan ju få vänta ett tag. Vi får se. Det blir vad det blir. Igår blev det t.ex. en vacker blomma igen (klicka för större bild):
DSC_3807_ed_1000Min barndoms pioner (i Södra Möre, Småland, inte på Sandskär i Hälsingland) var mer ”tättknutna” och ljust skära. Det bodde små svarta skalbaggar i dom. GochJ_påKalltila_trol_omkr1957eller58_ed

När mina systrar och jag lekte kejsarinnor och furstinnor och sånt (jag var inte mot monarkin på den tiden) fick vi klippa av en sån blomma och sätta i håret. På bilden min storasyster och jag. Det är sent 50-tal.

Det var en väldigt fin dag igår med riktig sommarvärme i solen och samtidigt lite svalka när det fläktade. Vad mer kan man begära? Jag tog en cykeltur på Norra Djurgården. Det var där jag hittade pionerna.

Och så hittade jag lite djur av olika slag. Vissa tröttare än andra.

DSC_3803_edDSC_3812_ed2

4 thoughts on “Sommardagen 31 maj

 1. norbergianblue juni 3, 2013 / 2:38 e m

  Precis en sån pionart finns i ett enda exemplar vid församlingshemmet här i Norberg.Denför en tynande tillvaro,men jag brukar skam till sägandes plocka med mig en liten kvist ändå hem till rumsbordet.Så otroligt vacker! Förresten vilka vackra klänningar ni bär,du och din syster.

  Gilla

  • Gabrielle juni 3, 2013 / 10:22 e m

   Javisst är vi fina. Klänningarna var några vuxnas kvarlämnade som hängde i nån garderob. Vi gillade att klä ut oss – som många barn väl gör.

   Gilla

 2. Gabrielle Björnstrand juni 3, 2013 / 11:16 e m

  Söta flickor små. Fina blommor stora. Kinesisk buskpion lär det vara. Nej, de hade vi inte heller i min barndom. Bonnpioner var det. Samt några ljusskära störa jag satte i min trädgård – som doftade nybakade bullar. Pioner har rätt ofta en doft som liknar mycket gott bröd.

  Gilla

  • Gabrielle juni 7, 2013 / 8:11 e m

   Kinesisk buskpion är det nog. Själv är jag ingen pionkännare. Men jag tycker om dom! Om min barndoms pioner var bonnpioner eller ej vet jag inte. Stora och ljusskära var dom och tätbladigare än dom här kineserna.Det där med bröddoften måste jag kolla nästa gång jag träffar på en pion.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.