Skyar i november

DSC_4475_lr2Novembergrå dagar har sina ljusglimtar ändå. Den här bilden tog jag från fönstret igår eftermiddag när det började mörkna. Solen höll väl på att dra sig neråt långt därborta i väster. En annan grej med bilden: Stockholm har vackra tak, liksom många andra städer i Europa. I Stockholm är det ju ofta plåttak (det här är kanske en typ av pannplåt precis som den jag har på den gamla sommarstugan i Hälsingland), i andra länder är nog tegeltak vanligare – Paris, Rom? Platta tak i länder där man inte har problem med snö är inte alls lika vackra. Inte platta tak i Sverige heller för den delen. Och varför man ibland bygger platta tak i Sverige vet jag inte, tycker det verkar dumt (ha ha, är det nån arkitekt som blir provocerad nu?).

I Stockholm kan man tydligen turista högt uppe genom att gå på takvandring. Kanske vore det bra träning för mig som inte alls gillar att vara högt uppe på tak. Jag får inte svindel men jag blir rädd helt enkelt. I vilket fall väntar jag med eventuella såna utflykter till en annan årstid.

2 reaktioner på ”Skyar i november

 1. norbergianblue november 7, 2013 / 6:37 e m

  Platta tak ,som många byggde under 60-och 70-talet är otroligt fula. Husen ser ju ut som skokartonger på högkant. Ditt hus på bilden har jättefin arkitektur, och dessutom har man slösat några kronor på vacker utsmyckning. 🙂

  Gilla

  • Gabrielle november 8, 2013 / 7:35 e m

   Javisst är dom ofta fula. Och dessutom riskerar man ju att få problem med snö som ligger kvar, tynger ner och kan ge skador eller regnvatten som samlas i pölar på taket och börjar sippra in nånstans. Hus i Sverige har brukat ha sluttande tak och det finns ju en tanke bakom.
   Huset på bilden är gissningsvis från förra sekelskiftet ungefär, och jag tycker det är trevligt att kunna titta ut på såna hus istället för på skokartonger.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.