Ergonomiskt boktips

Att som tillfällig arbetsplats vid användning av datorn sitta på en för låg och för mjuk stol vid ett bord som är för högt kan straffa sig genom att man får ont i axlar eller armar. Men som vanligt: det finns lösningar på det mesta!
_DSC4916_edEn liten strykbräda och fyra bastanta böcker. Jag valde ”Vi, de drunknade” av Carsten Jensen,  ”Ängeln på sjunde trappsteget” av Frank McCourt, ”En tid för allt” av Karl Ove Knausgård och ”Gentlemen” av Klas Östergren.

Bra böcker alla fyra – även att sitta på.

6 thoughts on “Ergonomiskt boktips

 1. Anna februari 3, 2014 / 10:34 f m

  Va? Inte en enda kvinnlig författare!!? 🙂

  Gilla

  • Gabrielle februari 4, 2014 / 1:16 f m

   En mycket relevant kommentar. Tack för den. Letat letat och letat – men Carina Burmans ”Min salig bror Jean Hendrich”, 340 sidor i pocket, förslår inte långt tyvärr. Högst läsvärd men mindre sittvärd. Och Gabriella Håkanssons roman (tips från Bengt) finns tyvärr inte i hyllan.

   Gilla

 2. eklipspringer februari 3, 2014 / 11:55 f m

  Hörde just om Gabriella Håkansons (?) roman ”Aldermans arvinge” som lär vara på 800 sidor. En lika tjock uppföljare lär skall komma. Men av allt att döma är de värda att läsas innan man sätter sig på dem.

  En fråga: Borde inte strykbrädan ligga överst?

  Gilla

  • Gabrielle februari 4, 2014 / 1:23 f m

   Tack för boktips!
   Vad gäller själva konstruktionen av denna sittplats finns två aspekter att ta med i beräkningen. 1) En rent teknisk: med strykbrädan underst utnyttjar man den stadga som ändå finns i kanterna på stolssitsen. Strykbrädan överst skulle troligen leda till visst gung när böckerna trycks mot den mjuka stolssitsen (möjligen främjande av kreativiteten hos den som sitter och gungar men det är oklart).
   2) En känslomässig: jag känner mig mer befryndad med böckerna än med strykbrädan! 🙂

   Gilla

 3. norbergianblue februari 3, 2014 / 11:18 e m

  Det bästa med bilden är onekligen strykbrädan. Kan det vara Ikeas lilla praktiska med upphängningskrok och allt? Fast Östergren går ju inte av för hackor han heller. 😀

  Gilla

  • Gabrielle februari 4, 2014 / 1:27 f m

   Ah…kolla kolla kolla: jodå, helt rätt, upphängningskrok finns. Det är nog Ikea. Inte sett kroken förut eftersom strykbrädan – när jag inte sitter på den – är inpetad på sidan om bokhyllan. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s