Respekt

_DSC4602_ed”Respect yourself your mates
your elders Nature

and expect
respect and nothing else”

Så står det bl.a. på the Great Wall of St Kilda som bilden ovan är ett utsnitt av. Här syns också the Pier of St Kilda, den långa piren där det ligger ett hus längst ut. Gissa om det finns en restaurang där! Piren fortsätter ytterligare ett litet stycke längre ut och längst därute finns ett fredat område för små små pingviner (Eudyptula minor) som bor där.andrew2-penguins

Jag tyckte det var på tiden att ha med nåt från Australien igen. Det var ett tag sen.

Det här konstverket på bilden finns att beskåda i en park i St Kilda i södra Melbourne. Alltihop är uppbyggt av 807 keramiska plattor som bildar en vägg på 11 x 5 meter. 207 av dessa plattor visar på människor och historier från St Kilda och har skapats av Camille Monet, en australiensisk konstnär (nog förefaller namnet bekant!). Övriga 600 plattor har gjorts av människor som bor i St Kilda.

Med denna keramiska vägg vill man bl.a. hedra Boonerwrung-folket, dom människor som först bodde i denna del av Australien – långt innan engelsmännen kom och började flytta hit straffångar.

2 thoughts on “Respekt

 1. Första året i Hjo juni 2, 2014 / 12:27 e m

  Det där med engelsk straffångar känner man till. Och kängurur och bra simmare. Annars ligger Australien väldigt långt bort. ABBA var visst ohyggligt populär där också.

  Gilla

  • Gabrielle juni 3, 2014 / 10:20 e m

   Hördu, det finns en hel del mer intressant i Australien kan jag försäkra. Rekommenderar en resa dit, men Hjo-Hjo får väl stanna hemma då…

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.