Glad författare

För vissa verkar det gå lätt som en plätt att skriva böcker. Såg du artikeln om Christoffer Carlsson i DN häromdan? Han är kriminolog 28 år gammal och har gett ut tre böcker – kriminalromaner. En av romanerna går som följetong i DN nu. Rolig artikel, tycker jag. Lite inspirerande faktiskt. Han verkar så glad och han verkar ha så lätt för att skriva. Varför är jag inte sån? grumsar jag lite för mig själv. Glad? Jodå, det är jag men det här med skrivandet blir ju mest lite sporadiskt bloggande – förutom ”Sandskärsboken” då (se högerspalten).

Om Christoffer Carlsson skriver bra vet jag inte – eller snarare: om jag tycker om hans sätt att skriva vet jag inte. Har inte läst avsnitten i DN. Kanske jag borde.

I förra veckan framträdde jag själv i alla fall som författare på Söderhamns bibliotek och berättade om min bok. Det gick bra. Åhörarna verkade intresserade, och dom var ganska många med tanke på att ämnet var smalt och stan är liten. 35 pers räknade bibliotekarien till. Dom såg glada och vänliga ut och ställde lite frågor efteråt. Några bidrog också med egna minnen från skärgården och med kunskaper om skeppsbyggeriet och om sågverksepoken, en blomstringstid för Söderhamn. I området fanns inte mindre än 13 sågverk och kusten kallades Guldkusten för det fanns så mycket jobb i trakten. Those were the days…

Men åter till Christoffer Carlsson: artikeln om honom, ”Succéförfattare av bara farten” , kan du läsa här.
Och så en snabbis om sågverksepoken: en kväll om sågverksindustrin i Söderhamnstrakten ordnades förra sommaren, läs i Hela Hälsingland här.

4 thoughts on “Glad författare

 1. norbergianblue juni 25, 2014 / 8:14 e m

  Fick inte han Svenska deckarakademins pris förra året? Och bara 28 år, och snygg dessutom? Somliga har allt, får allt liksom givet från födseln. Suck. 🙂

  Gilla

  • Gabrielle juni 26, 2014 / 7:41 e m

   Ja du har helt rätt. Han fick priset 2013.
   Och ja, suck, ”olika falla ödets lotter”. Men vi kan ju vi med – i alla fall författa blogginlägg. 🙂

   Gilla

 2. Första året i Hjo juni 25, 2014 / 8:42 e m

  Kul att det gick bra för dig på biblioteket. Christoffer Carlsson är för mig en obekant bekantskap. Har nästan slutat läsa deckare, GW Persson håller måttet men inte många till, de flesta är inte värt att slösa tid på, t ex är Mankells kompositioner helt ointressanta nu förtiden. Ja, så tycker jag.

  Gilla

  • Gabrielle juni 26, 2014 / 7:43 e m

   Jag är inte så mycket för deckare heller. Det blir nån enstaka gång. Leif GW Persson är bra, det håller jag med om. Har nyligen läst gamla boken ”Grisfesten”, inspirerad till det efter att ha läst ”Gustavs grabb”.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.