Plattjobb

_DSC5700_beskurenByggnaden som ska vara entré till både tunnelbanan och Citybanan på Odenplan växer långsamt fram. Nu håller man på och sätter upp ljusa plattor på fasaden.

En av dom nya ingångarna har man öppnat för t-baneresenärerna,  det är den som vetter mot Karlbergsvägen (se bild nedan).

Mycket jobb återstår innan vi kan röra oss över Odenplan som förr igen. Man ska ju bygga kafé och cykelgarage också. Om man tänker kånka dit den nedmonterade gamla Sippans kiosk också och bygga upp den igen vet jag inte. För ett par år sen lovade ansvarig politiker i Stadshuset att kiosken skulle återuppstå, men det kan ju ha varit en sån där politikerfloskel av typen ”det är ett löfte att det är en målsättning som vi lovar att ha som mål att arbeta för” eller hur det nu var hon sa, Ingela Thalén, en gång för många år sen och inte alls i samband med Odenplan.

_DSC5696_edNåja, för egen del sörjer jag inte om man låter bli att sätta tillbaka Sippans kiosk. Ställ upp den på Skansen istället!

Däremot hoppas jag dom anstränger sig att få upp ett par stora träd på Odenplan som ersättning för dom 17-18 träd dom tog ner inför bygget av Citybanan för ett par år sen nu. Troligen delvis i onödan. Med lite god vilja och tekniskt kunnande hade säkert några av dom kunnat sparas. Men tyvärr är det så att träd inte verkar vara nåt man prioriterar i stan. Det går liksom väldigt lätt att ta bort dom. Det är som om planerarna i stan inte fattar hur lång tid det tar för träd att bli stora.

Jag saknar den över hundra år gamla kastanjen och dom stora vackra lindarna som stod på Odenplan innan Trafikverket kom dit med sina mordiska motorsågar. Jag minns så väl känslan av att gå under dessa stora träd en sommarkväll med blåst i dom stora lövkronorna. Hm, jag vet…jag har tjatat om det här tidigare. Jag förlåter dom inte. När det gäller nedsågandet av stora uppvuxna träd är jag långsint.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s