Stilleben med spade

_DSC6353_1Att hitta nåt som skulle kunna kallas vackert på Odenplan av i dag går inte. Jag har verkligen letat för att kunna fotografera nåt sånt eller kanske hitta en vinkel som lyfter fram nåt vackert – helst i solljus – på denna trista, fula, skräpiga byggarbetsplats.

Här ska bli station för Citybanan, och man har hållit på flera år nu. Jag är vid det här laget rätt less på platsen. Fast man kan ju inte blunda när man går förbi, då riskerar man att bli överkörd. Kanske är det som den där bonden säger i reklamfilmen jag skrev om nyss (inlägget Trögfattad) att det ordnar sig till slut och att det viktiga är att man står ut. Hm…inte riktigt min inställning till livet, men nåja.

Nånting från Odenplan av i dag ville jag ha med i bloggen i alla fall, och det fick bli det här: en lite sliten spade lutad mot ett tillfälligt plank i obehandlat ådrat och lätt fuktigt trä, och så grus och stenar på marken.

Vackert? “Beauty lies in the eyes of the beholder” som bekant. Klicka på bilden för bättre (vackrare?) intryck av fuktiga bräder och sånt.

2 thoughts on “Stilleben med spade

 1. Andra året i Hjo oktober 28, 2014 / 10:14 f m

  Man kan bli lite less när det brötas och byggs varje dag. Har erfarenhet från Gbg. Men samtidigt är det väl så det ska vara i stad. Om den ska leva.

  Gilla

  • Gabrielle oktober 29, 2014 / 10:18 e m

   Jo, visst är det så. Själva Livet är ju förändring… 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.