Australienbilder

Hm, tänk halva januari har nästan gått utan ett enda inlägg här. Blev förstås mycket starkt berörd av terrordådet i Paris och jag började på ett inlägg om det, men det var svårt att hitta orden… Och det är ju så många andra som skrivit, kommenterat och analyserat så nu skippar jag det. Det får bli ett par australiska bilder i stället.

Vi börjar med blomster på en flodstrand i Warburton, en bit öster om Melbourne. Floden, som man kan skönja i  bakgrunden, är Yarra, som långt senare flyter stor och bred genom Melbourne._DSC6546_YarrablommorI Warburton bor Boinga Bob, en konstnär som byggt sig ett ”Temple” av en massa grejer, hopplock av prylar av olika slag. Gamla möbler, husgeråd, tavlor, textilier, snidade träkonstruktioner m.m. Lite kom jag att tänka på Lars Vilks när jag såg bygget. På en vackert snidad ställning med en skylt i trä stod texten ”Boingaology Headquarters – South Ambrosia”.

IMG_1187_BoingaBobMan är välkommen att besöka Boinga Bob där och låta sig inspireras av allt han samlat och arrangerat på denna plats på båda sidor om en väg i Warburton. Han har sin bostad mitt i alltihop. När vi var där var Bob själv tyvärr bortrest och vi visades runt av en ung tjej som passade stället medan han var utomlands.

Och så får vi ta med havet också: en bild från Black Rock Beach och resterna av det gamla krigsfartyget HMVS Cerberus, som ligger där en bit utanför stranden som en vågbrytare. Cerberus är en s.k. monitor, ett örlogsfartyg med lågt fribord och rörligt kanontorn. Wikipedia skriver: ”Monitorerna erhöll sitt namn efter det först byggda fartyget av detta slag, nämligen USS Monitor som konstruerades av John Ericsson för nordstaterna i Amerika i mars 1862. Fartygen fungerade närmast som flytande artilleriplattformar.” Cerberus byggdes 1867.
_DSC6504_CerberusLäs mer om Boinga Bob här. Och mer om Cerberus kan du läsa här.
(Större bilder om du klickar på dom).

5 reaktioner på ”Australienbilder

 1. Andra året i Hjo januari 13, 2015 / 3:21 e m

  Warburton – då tänker jag på Warburton Mission som är en mycket vacker men sorgsen låt av Ulf Lundell.

  Gilla

  • Gabrielle januari 14, 2015 / 7:48 f m

   Aha, den känner jag inte till. Ska leta på Youtube. Det kan förstås vara ett annat Warburton än det i Victoria, Australien. Förslagsvis i gamla ”moderlandet” England.

   Nej nej fel fel fel! ser jag nu. Warburton Mission är en liten plats i västra Australien söder om Gibson-öknen. Aboriginerställe tydligen.

   Gilla

 2. Gabrielle Björnstrand januari 13, 2015 / 9:49 e m

  Det som fångar mig mest här är de ljuvliga röda blommorna (lökväxter?) vid flodstranden. Jag tror de finns i Bergianska, i alla fall i växthuset. Och jag tror att min vän trädgårdsarkitekten planterat dem på gården. Tror alltså. Min tro är stark ; ) Vackert.

  Gilla

  • Gabrielle januari 14, 2015 / 7:55 f m

   Jag vet inte vad växterna heter. Ska titta efter dom nästa gång jag kommer till Bergianska. Växthuset är ett härligt ställe att besöka, inte minst vintertid. Tar mig nog dit igen om ett tag. Lite längre fram bllir det nog Magnoliaspaning i Bergianska. 😊

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.