Spanska äventyrligheter

Letar du efter spänning i tillvaron? Ja, då kanske en promenad på det som beskrivs som ”världens farligaste gångväg” vore nåt för dig. Det handlar om El Caminito del Rey nära byn El Chorro, inte långt från Malaga.

Jag var inne på CNN för att titta efter om CNN skrev nåt om den mystiskt försvunne Putin och så ramlade jag över häftiga bilder från denna plats i Spanien. Gångvägen stängdes för femton år sen efter att flera dödsolyckor skett. Nu har man renoverat den smala hyllan som löper längs bergssidan 100 m över floden Guadalhorce och 26 mars ska man öppna igen (länk nedan).

Vi var där 2002 och kunde alltså inte gå längs bergssidan (det var nog lika bra det!) men vi kunde ta oss upp till bron som syns på en av CNN:s bilder. Vi tog oss dit genom att klättra ner för en brant sluttning (det fanns en vajer att hålla sig i), vada över vattnet därnere med skorna i handen, klättra upp för den andra lika branta sidan och ta oss genom två gamla tunnlar. Det var alldeles mörkt inne i tunnlarna, vi hade ingen ficklampa med oss och fick hålla oss i väggen och treva oss fram utan att veta hur det såg ut på marken.  I alla fall var det inte nån risk för att det skulle komma nåt tåg där. På andra sidan kom vi så småningom ut på bron som är som ett stort järnrör med staket omkring. Jag minns att jag la mig på röret därute, det kändes kallt och skönt på ryggen efter den svettiga klättringen och tunnelvandringen. Jag försökte ringa till våra pojkar hemma i Sverige, men det gick ju inte. Jag har några bilder från när vi var där men just nu hittar jag dom inte (ordning och reda – ha ha!). Kanske kompletterar med några egna bilder senare.
Men du kan titta på bilder på följande sidor:
CNN här.
Och så en sida som nog ännu tydligare visar att den där gångvägen efter bergssidan inte är nåt för mig: här.

6 reaktioner på ”Spanska äventyrligheter

    • Gabrielle mars 16, 2015 / 10:54 e m

      Ja, det gör det. 🙂
      Fast jag har rätt klara minnen av den där utflykten även utan brevet. Tittade just i det förresten och ser att det var tre mörka tunnlar vi gick igenom, inte två. Efter Spanien-resan skrev jag också en rätt utförlig reseberättelse om annat vi var med om – Ronda, Alhambra, Barcelona m.m. Den har jag inte lagt ut på bloggen. Kanske gör det nån gång, vi får se.

      Gilla

  1. Molle mars 17, 2015 / 7:40 f m

    Skulle aldrig någonsin våga gå där

    Gilla

    • Gabrielle mars 18, 2015 / 9:39 f m

      Näää, inte jag heller! På klipphyllan alltså. Där vi gick var det inte farligt bara lite jobbigt.

      Gillad av 1 person

  2. norbergianblue mars 17, 2015 / 10:17 f m

    Jisses, vad gräsligt. Vågar inte gå om det inte finns något att hålla sig i, men hängbroar går ju an. På en av bilderna ser man ju också en säkerhetslina, vilket jag förmodligen skulle vira in hela kroppen i. 🙂

    Gilla

    • Gabrielle mars 18, 2015 / 9:40 f m

      ”hängbroar går an”? Nääää, usch! säger jag. Du är modig, du!

      Gilla

Vad tycker du?

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.