Lagt kort ligger? (2)

Lagt kort ligger – även om det är fel kort! Ja, det verkar beslutsfattarna anse när det gäller förslaget till ny tunnelbana, den s.k. Gula Linjen från Odenplan till Arenastaden i Solna. Förslaget till dragning av Gula linjen har utsatts för massiv kritik från en rad olika håll.

Men Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (m) hänvisar till den överenskommelse om byggande av tunnelbana och bostäder som träffats mellan staten, landstinget och berörda kommuner. Tamsons säger att han inte kan uttala sig om olika lösningar men ”att vi i landstinget har ett tungt ansvar för att det här tunnelbanepaketet verkligen byggts. Börjar vi rucka på olika delar av överenskommelsen kan allt falla ihop som ett korthus.”

Jaha, jaså… här kommer alltså korten in: petar man i överenskommelsen faller korthuset ihop. Det går inte riktigt att förstå det här på annat sätt, tycker jag, än att man inom stat, landsting och kommun anser att det är bättre att hålla fast vid och genomföra en riktigt dålig lösning (jodå, det verkar som om t.o.m. dom förstått att det inte är den bästa lösningen dom fastnat för) än att omförhandla överenskommelsen mellan parterna. Och vem betalar kalaset? Skattebetalarna. Och bra blir det ju inte heller. Suck!

Läs DN:s artikel ”Odenplan kan ritas om igen” här.

OBS Kommentar 2015-06-03:
I en artikel i DN från häromdan citeras oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (s) som också poängterar att ingångna avtal ska hållas. Hon säger: ”Överenskommelsen om tunnelbaneutbyggnaden som är kopplad till bostadsbyggande är bra och den ska värnas. Men stationslösningen regleras inte i avtalet. [Min kursivering]. Vi måste hitta en lösning så vi inte stänger dörren för framtida utbyggnader. ”

Där ser man. Att påstå att man är bunden av avtalet/överenskommelsen till att bygga Gul linje så den inte går att förlänga är alltså inte sant! Hm…intressant.

Artikeln i DN 2015-06-01 ”S: Bygg djupare under Odenplan”.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.