Tunneltallrik

DSC7007_tunnelvidKarlberg2I  dag gick jag för första gången på länge till Karlbergsparken, dvs bort till mina gamla trakter i Birkastan,  ner genom tunneln under järnvägen och upp på gång- och cykelbron över Klarastrandsleden. I tunneln under järnvägen sitter nu Rörstrandstallrikar som lampor längs väggarna – tunneltallrikar. Eller kanske ska man kalla tunneln för tallrikstunnel istället? I vilket fall är tunneln, som förr var mörk och lite läskig, ordentligt uppfräschad.

Trevlig idé med tallrikarna som förstås minner om att här i trakten låg en gång Rörstrandsfabriken. Naturligtvis har nån idiot klottrat på en eller annan av tallrikarna, men det är väl sånt man får ta bara, och istället glädjas åt att inte fler blivit sabbade.

Karlbergstunneln_webb

Bilden här bredvid på hur tunneln ser ut  i dag har jag lånat från den här sidan.

Borta bredvid gångbron över Klarastrandsleden bor kaninerna fortfarande. Nån förser dom med morötter och annat som kaniner gillar.

Och hur såg det ut för  länge sen då när Rörstrandsfabriken fanns längs stranden av kanalen? Här bild av en oljemålning gjord vid mitten av 1800-talet. Utsikt från Kungsholmen. Karlbergs slott syns längst till vänster. Okänd konstnär. Se vidare om fabriken på Wikipedia här.

Rörstrand_porslinsfabrik,_okänd_konstnär,_1860-tal

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.