Långholmen en julidag

Inspirerad av ett inlägg om Rosängen på Långholmen på bloggen Slottsträdgårdsmästaren (länk nedan) blev det promenad på ön igår. Hade bok med mig och tänkte sätta mig och läsa vid vattnet när jag varit och tittat på rosorna. – Här kommer lite rosor (som vanligt: större om du klickar på bilden).

DSC7227_150705

DSC7225_150705_2
Efter besöket på den vackra Rosängen travade jag runt på ön. Jag gick och gick och spanade efter en trevlig plats att sitta och läsa på. Där framme verkar det bra, tänkte jag många gånger, men så kom jag närmare och såg ett par bara knän sticka upp eller en vinterblek ryggtavla eller några barnvagnar och cyklar och sånt. Det var folk överallt, överallt. Det var ju söndagseftermiddag. På gräsmattorna låg dom, längs stränderna satt dom, på badstranden vid Stora Henriksvik var det knöktjockt, familjerna låg med 1 meters lucka eller mindre. Inte så lockande för mig som vill sitta ifred och fördjupa mig i min bok. Gräsmattorna är inget för mig heller – jag med min fästingnoja (jadå, jag har vaccinerat mig, men dom är äckliga ändå!). Jag borde förstås inte ha valt Långholmen en sån här dag utan tagit cykeln och dragit längre bort. Nåja, jag hittade en bra läsplats efter ett tag i alla fall, men inte vid vattnet. Det får bli en annan gång.

Mycket vackra bilder på rosor på Rosängen på Långholmen kan du titta på hos Slottsträdgårdsmästaren här. Och så länk till Kerstins sida, hon som planterar på Rosängen och sköter om den med engagemang och kreativitet: Storstadsnatur här.

10 thoughts on “Långholmen en julidag

  • Gabrielle juli 8, 2015 / 5:46 e m

   Varsågod!
   Och att gå dit en söndag var väl bara dumdristigt eller överoptimistigt…

   Gilla

 1. Andra året i Hjo juli 8, 2015 / 10:31 f m

  För mig klingar Långholmen fortfarande anstalt och olyckliga Lars Hårdingar. Orättvist? Jo, men jag är ingen stockholmare heller.

  Gilla

  • Gabrielle juli 8, 2015 / 4:50 e m

   Jamen hörru, jag är ingen stockholmare heller!
   Och visst finns det ruggigt mörka historiska vingslag på ön. Rosängen ligger förresten inte långt ifrån den Fasta paviljongen där dom riktigt farliga fångarna satt. Och på Långholmen skedde den sista avrättningen i Sverige, rånmördaren Ander blev ett huvud kortare med giljotin (importerad under rubriken jordbruksredskap). Så visst, mycket otäckheter är förknippade med ön.

   Gilla

  • Gabrielle juli 8, 2015 / 4:51 e m

   Ja, jag skulle gärna odla rosor men bor inte så till att jag kan det.

   Liked by 1 person

 2. norbergianblue juli 8, 2015 / 7:47 e m

  Man kan inte leva helt utan rosor. Har två sorter på balkongen, en gul som jag inte vet namnet på, och en Ingrid Bergman. Men dina bilder lockade mig över till Slottsträdgårdsmästaren, och jag blev alldeles stum. De gammaldags rosorna är ju helt i en klass för sig.Har för mig att det finns vandrarhem i de gamla cellerna på Långholmen, man kanske skulle testa en natt eller två. 🙂

  Gilla

  • Gabrielle juli 8, 2015 / 9:23 e m

   Fint med rosor på din balkong.
   Jag provade med stockrosor på ”min” sandiga barrskogsö för nåt år sen. Gick inte. Rosor på balkongen i stan har jag inte provat.
   Och jodå, jag tror man kan bo över i en f.d. cell. Vad kan det komma för drömmar då, tro? 🙂

   Gilla

 3. norbergianblue juli 8, 2015 / 10:56 e m

  För att dra ett skämt, gammalt som gatan blir det nog fängslande drömmar, men jag lider inte av cellskräck, så det ska nog ordna sig. 😀

  Gilla

  • Gabrielle juli 9, 2015 / 10:39 f m

   Hi hi! Gör inget att det är gammalt det blir fniss i alla fall. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.