Korkat och korttänkt

DSC7248_150714Det var väl ett tag sen jag hade nån bild på hur det ser ut på Odenplan i dag. Den här gången blir det mest i form av bildbevis på korkat och korttänkt: ny busshållplats där det inte borde vara nån alls! (Bilden tog jag från Upplandsgatan mot öster, stack in objektivet genom staketet som löper runt byggplatsen).

SL, Keolis. Landstinget och Stockholms stad (om dom sistnämnda nu har nåt inflytande alls över sånt här) har uppenbarligen fortfarande inte insett att den lilla del av Upplandsgatan som går framför Gustav Vasa kyrka borde stängas av för all trafik. Många har talat sig varma för detta, och det troliga är att man kommer att göra denna förändring nån gång i framtiden. Detta inte bara av estetiska skäl utan för att det ger bättre möjligheter att åstadkomma bra kollektivtrafik (torget blir större, lättare att placera och att nå busshållplatser, minskat spring över gatorna).

I samband med omläggningen av busslinjerna i stan flyttade man bort eller la ner dom busslinjer som hade hållplats alldeles vid kyrkan (bussar i riktning söderut). Och sen, i stället för att ta vara på den möjlighet som öppnats för att stänga av gatan och utvidga torget fram till kyrkan så flyttar dom dit en buss som aldrig gått där! Nr 69 får hållplats i både norr- och sydgående riktning, alltså på båda sidorna av gatsnutten framför kyrkan. Hur tänker dom?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.