Väder och vind

Det har varit mycket snack om och mycket klagomål på vädret den här sommaren. ”Regn, regn, regn, var ska vi får hägn?” En barnvisa om dom två små trollen som bodde i ett såll. Och så: ”Il pleut dans ma chambre, Il pleut dans mon cœur…” – gammal Charles Trenet-låt som jag haft i skallen ett tag. Fast den handlar i och för sig om ett milt septemberregn. Men i alla fall, väder och vind tänker jag på – inte minst vind. Återkommen till Stockholm efter en tid på Sandskär, ön på Södra Norrlands kustland, tittar jag på väderutsikterna för Stockholm. Inser att här bryr jag mig inte ett skvatt om vindstyrka och vindriktning.

Hur ska det blåsa i dag? Varifrån? Mycket eller lite? Ligger båten bra så där eller behöver jag flytta ut ankaret lite och förlänga förtöjningarna till bryggan? Kan vinden hugga tag i och välta runt kajaken som är uppdragen på stranden? Och om det blir mycket hårda vindar, styv kuling och sånt när jag är på ön undviker jag att ge mig ut i båten och åker in och handlar i stan en annan dag. Och så paddlandet förstås, där föredrar jag ju milda vindar nu för tiden och gärna rätt lugna vatten.

Men i Stockholms innerstad… Blåser det på Odenplan och är det från nord eller syd? Vem bryr sig? Däremot lustigt nog, drömde jag i natt att jag gått över Odenplan och såg att man planterat ett stort träd där. Härligt. Gillar träd och saknar fortfarande dom 18-19 träd man tog ner inför byggandet av Citybanans station. Men nya träd på Odenplan, nej det stämmer inte, K tog svängen förbi torget igår kväll och rapporterade att total trädbrist fortfarande råder.

Men åter till den här regniga och rätt kylslagna sommaren: Visst är det synd om dom som får sin semester förstörd. Själv är jag ju ledig numera och det viktigaste för mig är ändå ljuset, växtligheten och fåglarna och möjligheten att vara ute mycket. Och så vinden då om jag är i skärgården.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.