PostNords experter…?

Så har det hänt igen! Vi köper en vara på nätet. Det är fri frakt och varan ska levereras hem till oss av PostNord. Fredag förmiddag kollar vi på PostNords sida vad som hänt med varan. Där står att man sökt oss under torsdagen (kl 10.28) för att leverera varan men att det inte gick: ”Leverans kunde inte ske eftersom porten var låst och mottagaren ej gick att nå”.

Inte sant! Vid denna tidpunkt torsdag förmiddag var vi hemma båda två. Mobiltelefonnummer hade vi lämnat vid beställningen  och dessutom finns det porttelefon därnere. Ingen från PostNord ringde – vare sig på mobilen eller på porttelefonen.

Hur gör PostNord? Åker dom till adressen, upptäcker att porten är låst (surprise surprise! alla portar är normalt låsta i Stockholms innerstad), konstaterar att dom inte kommer in i huset och kan söka upp adressaten och noterar därefter att leveransen inte kunde ske och att ”mottagaren ej gick att nå”. Hej och hå! Vi åker och fikar istället…

”Vi är experter på att distribuera lokalt” står det på PostNords hemsida. Det verkar inte gå så där riktigt bra, tycker jag. Vad lägger PostNord in i begreppet ”experter”?

Varan som PostNord alltså inte klarade att leverera kördes tillbaka till PostNords lager i Segeltorp, där vi själva hämtade ut den senare under dagen. Annars hade vi fått vänta ytterligare – säkerligen till efter helgen och kanske ett par dar in i nästa vecka. Och vad säger att PostNord skulle fixa det den gången – när dom inte klarar att meddela att dom är på väg via samtal eller sms till mobilen och inte heller fixar att ringa när dom står utanför porten antingen till det mobilnummer dom fått eller med porttelefonen?

För flera år sen använde Posten en slogan som löd ”Posten en pålitlig partner”. Sen dess har dom bytt namn till PostNord och pålitlighet är kanske inte längre nåt dom strävar efter.

10 thoughts on “PostNords experter…?

 1. Anna september 11, 2015 / 6:27 e m

  Ja, under all kritik! Jag har liknande erfarenheter. Först kunde de inte hitta adressen! Det gick ett antal varv med misslyckade försök. Jag ringde och fick ett allt annat än förtroendeingivande bemötande. Sen skulle de leverera mellan 14 och 17 en dag. Men ringde kvart i 10 och kom 5 minuter senare.
  PostNord har också slarvat bort ett brev från mig till Gävle kommun, som innehöll formella papper. Det kom aldrig fram överhuvudtaget.
  Posten, en opålitlig partner, numera!!

  Gilla

 2. Carin Nelander september 11, 2015 / 7:17 e m

  Ja, det glada 90talet var betydligt behagligare med gamla kära posten , måttlig trafik och en lugnare o mer behalig stadsmiljö… Vart är vi på väg?

  Gilla

  • Gabrielle september 12, 2015 / 11:11 e m

   Det där ”det var bättre förr” stämmer faktiskt i vissa fall. Posten är ett av dom.

   Gilla

 3. olle september 12, 2015 / 1:02 f m

  Post frán oss till Danmark och Sverige sant samma dag och lokalt använder samma företag, PostNord, kommer fram till adresser i Danmark flera dagar tidigare än till adresser i Sverige… Om det som ska till Sverige kommer fram överhuvudtaget…

  Gilla

  • Gabrielle september 12, 2015 / 11:05 e m

   Varför är det på det sättet? Det kan ju inte bara bero på att Danmark är mindre och avstånden kortare.
   Klantiga inkompetenta personer i PostNord i Sverige? Felaktig organisation, fel chefer m.m.

   Gilla

  • Gabrielle september 12, 2015 / 11:10 e m

   Ja, det ligger nära till hands och passar ju rätt bra.
   Annars skulle man hitta ett ord som elegant sammanfattar inkompetens, bristande serviceanda och dålig organisation. Funderar men har inte kommit på nåt sånt än. Undrar om dom skulle bli glada över att få lite förslag på mer passande namn…

   Gilla

 4. Gabrielle Björnstrand september 13, 2015 / 11:45 e m

  Ha ha. Jag tror det är för många väl fungerande system i samhället, tåg, bussar, post mm – som sladdrat iväg i marknad-ifieringen. Och det är nästan löjeväckande tydligt hur ofta det skiter sig. PostMord.

  Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.