Septemberdagar 2015

Här kommer först ett par ”vykort” och sen en bild som lyfter fram ett aktuellt ämne.

_DSC7616_150910_bakadBilderna ovan är från Skinnarviksberget för ett par dar sen. Visst är Stockholm vackert! Fast jag har fortfarande inte vant mig vid anblicken av dom där nybyggena alldeles intill Stadshuset – Stockholm Water Front Building och kongressbyggnaden (alltså  högen av armeringsjärn som på bilden anas bakom Stadshuset). Till höger om Stadshusets torn ser man förresten också det nya hotellet som håller på att byggas mitt emot Centralen. Inte så där väldigt diskret det heller.

IMG_1914_150912Bilden ovan visar en manifestation på Sergels Torg häromdan för flyktingarna. Mycket folk både nere på Plattan och runt omkring.

Jag såg plakat med texter som ”Riv murarna!, ”Öppna alla gränser nu”, ”Solidaritet är bara farligt för dem som hatar” och så ”Skyddspass”.

Hm, ja skyddspass… ordet framkallar som en klang av sorg i hjärtat när tankarna på Raoul Wallenberg kommer. Och inte bara sorg förresten, ilska också över hur det gick honom i livet, hur förfärligt dom agerade i Sovjet och hur tafatt, lamslaget och klantigt Sverige agerade. Ingenting gjordes tillräckligt från svensk sida. Och sen var allt för sent.

4 reaktioner på ”Septemberdagar 2015

 1. Andra året i Hjo september 15, 2015 / 11:36 f m

  Var det på den manifestationen skrikvänstern buade ut Löfven så att det hördes ända till Hjo? Om den vänstern kommer till makten är det dags att maka på sig för då blir toleransen för oliktänkande lika med noll. Nu är det mycket känslor i svall. Öppna alla gränser nu! Och sätta alla flyktingar i tältläger – klara er bäst ni kan. Hallå hallå, detta är Sverige, inte Jordanien.

  Gilla

  • Gabrielle september 15, 2015 / 9:57 e m

   Nej, Löfven var inte där. Det var nog på Medborgarplatsen tidigare. Jag var där också men hörde inte skrikvänstern – även om dom hördes till Hjo.
   Och nån skrikvänster vill vi inte ha vid makten, tack!

   Visst är det mycket känslor. Och många stora ord. Öppna alla gränser låter onekligen sympatiskt – och jag önskar man kunde göra det. Men kanske är det lite orealistiskt ändå…

   Gilla

    • Gabrielle september 16, 2015 / 9:52 e m

     Nemas problemas. Svallande känslor välkomnas! 🙂

     Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.