Svek och unkna tankar

Oj, vad det var mycket att läsa i tidningen i dag!

Ibland fastnar vissa formuleringar. Som i en artikel av Elisabeth Hjort där hon skriver om flyktingarna och om hur situationen hanterats av regeringen. Svek – det handlar om svek. ”24 november 2015 går till historien som dagen då en rödgrön regering slutade representera någonting annat än sin egen ryggradslöshet. Kanske är det för att denna regerings representanter använde sig av bilden av ett drunknat barn för sina syften i september, i talet om att ”mitt Europa bygger inte murar”, som sveket upplevs som så stötande?”

Bittert, sorgligt. Man vill vända sig bort från alltihop och skämmas. Och ja, jag vet att det inte funkat bra, att flyktingar tvingats övernatta utomhus osv. Men jag tror att det beror på dålig organisation, det kan inte vara så att vi inte har råd att ta hand om dom, Sverige är ett rikt land och ont om plats har vi ju inte. Nåja, jag ska inte ge mig in mer i debatten än så. Men läs gärna artikeln ”Med vilken rätt får just jag återse mina barn denna advent?” här.

Och så artiklar om det nya sverigedemokratiska ungdomsförbundet och deras förvridna tänkande. Det är unga välutbildade människor det handlar om, men dom är präglade av ett gammalt unket tänkande om nationalism och det dom kallar svenskt. ”ett eko från 1930-talet” som DN formulerar det – här.

Wolodarskis artikel om den borttagna värnplikten och följderna av det är också nåt att läsa. Artikeln heter ”Ett folk utan försvar och ett försvar utan folk” här.

Bara lite tips om artiklar. Och alltihop inte bra, ingen rolig läsning, ”inte okej” som det heter nuförtiden. Fjärde advent borde jag kanske ha bloggat om levande ljus, glitter, julstjärnor och tindrande barnaögon istället.  Men så blev det inte.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.