Liiite snurrigt?!

Det ska inte bara vara en julgran på Odenplan, det ska bli nya träd också! Vad trevligt! Man planterar en kastanj och fem robinia-träd på torget. Grattis, Vasastan!

Men…tyvärr kommer det ett men: får dessa träd stå kvar eller ej när man ska gräva upp torget igen om cirka ett år för den korkade lösning man vill ha för tunnelbanans Gula linje? (korkade lösningen=grunt läge, schaktning uppifrån, öppet schakt i 4 år, går ej att förlänga söderut)

Vet nån detta eller ej – planterar man utan att veta? Vad är det för planerare och beslutsfattare vi har i stan egentligen? Jag har tidigare nämnt misstanken att den ena handen inte vet vad den andra gör. Ett yttrande från Stockholms trafikkontor i Vi i Vasastan talar för att det är just så det är. Så här säger Anders Porelius på Trafikkontoret:
”Vi hade i uppgift att återställa platsen så det är vad vi gör. Vad som händer med träden när det ska byggas igen är oklart. Det är lite snurrigt eftersom vi inte vet exakt var Trafikverket ska gräva.”

Vad tycker du? Är det här okej eller ”inte okej”?
Artikel i Vi i Vasastan här.

Glöm inte att du kan gå in på SLL:s sida och tala om vad du tycker om att man ska bygga Gula linjen på det här sättet. Senast 15 januari ska synpunkterna vara inne. Det finns en webbenkät som du kan fylla i. Du hittar den under rubriken Tyck till här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.