Sur på Stadsbyggn.nämnden

DSCN4802_Tawny1603_2I Stadsbyggnadsnämnden igår när beslut skulle tas om Nobel Center på Blasieholmen gick det som väntat: illa.

Antagligen förblindade av tjusiga planer och manipulerade bilder rusade politikerna på och gav bifall utan att bry sig om alla remissinstanser som avstyrkt och den mycket starka folkopinionen som är mot rivning av tullhuset och mot byggandet av denna nya jättestora ”låda” just på denna känsliga plats.

Efter vad jag förstår var det ingen av S, M eller C som vågade tänka nytt utan man gick bara vidare i ullstrumporna. Varför? Bristande kunskap och kompetens hos politikerna? Eller en prestigegrej hos S, M och C att vägra lyssna på vad remissinstanserna säger och inte heller ta till sig av all kritik som kommer från alla möjliga håll?

Klart att det är väldigt trist. Efter det här känner jag mig lite som en  Tawny Frogmouth som sitter och surar i ett träd. Särskilt den nedersta där på första bilden ser ju både lite sur och bekymrad ut. (Syns lite bättre om du klickar på bilden).

Men efter det här i Stadsbyggnadsnämnden får man väl ge sig på det igen. Loppet är ju inte kört än. Aktioner och överklaganden lär komma. Kommunfullmäktige ska ju säga sitt också. Ska man våga hoppas på lite nytänkande där då kanske? Demonstration lär ordnas inför beslutet i Kommunfullmäktige, hoppas många ställer upp. Kolla på nätverkets sidor när det blir – länkar nedan.

Utanför stans nämnder och remissinstanserna har många kunniga kloka personer sagt vad dom tycker om att man vill bygga Nobel Center just på denna känsliga plats och även talat sig varma för att man istället ska bygga t.ex. i Hagastaden.  Lite undrar jag över att en sån person som Per Wästberg är för bygget. Jag trodde att han månade mer om Stockholm än så.

IMG_2143_TawnyFrogmouthTillbaka till dom surande fåglarna:
Tawny Frogmouth är stora nattfåglar, som finns lite överallt i Australien, även på Tasmanien.  Dom ser ut lite som ugglor men är alltså fåglar. Dom här två på första bilden var inte lätta att plåta. Dom satt inne bland lövverket i ett stort träd i St Kilda Botaniska trädgård, nära Melbourne, en sommardag strax före jul.

Den på bild 2 satt stilla i bra ljus. Nämligen i en monter på  Melbourne museum.

Vill du läsa mer om Tawny Frogmouth kan du gå till engelska Wikipedia här.
Och visst, jag håller med: det är lite udda (fånigt? knäppt? konstigt?) att göra en fågelblogg efter det där genomtrista beslutet i Stadsbyggnadsnämnden. Men det kändes bara så…måste göra nåt annat efter den här sorgliga historien. Man – jag – blir ju lite less på alltihop en sån här dag.

Och vill du läsa mer om Nobel Center – det har kommit flera intressanta artiklar – så kan du titta på Nätverkets Facebooksida här eller sidan på webben här. Där finns länkar till artiklar m.m.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.