Hundblogg

En liten hundvalp av blandras har kommit in i familjen. Han heter Nisse. Tyvärr får jag inte träffa honom så ofta som jag skulle vilja eftersom husse, matte och valpen inte bor i den här delen av landet. Men det är lustigt att se hur Nisses inträdande i familjen påverkat mig: jag tittar på hundar på stan, jag googlar på hundraser, jag läser artiklar som handlar om hundar. Nu senast i dag en artikel i DN om Håkan Nesser och hans hund Norton, som han låter ”tala ut” i en bok. Norton, som tråkigt nog gått till dom sälla jaktmarkerna, ger ut sina memoarer med hjälp av Håkan Nesser. Kanske måste ta och läsa den.

Och så har våra två taxar som vi hade i Söderhamn på 1950-talet – eller snarare minnet av dom – plötsligt pockat på att få vara med i bloggen. Det fick dom: i Arundo-bloggen kan du läsa om dom i inlägget ”Hundarna! Hundarna!”. Där finns också ett separat inlägg om Nisses första bad, här.

Artikeln om Håkan Nesser och hans hundar och hästar har du här.
En intressant artikel från okt förra året där en forskare berättar under rubriken ”Människans bästa vän förstår mer än du tror” kan du läsa här.

Nog om hundar denna gång. Voff! Voff!

6 thoughts on “Hundblogg

 1. Anna september 6, 2016 / 4:14 e m

  Nessers bok finns hos en mig närstående person och jag räknar med att få låna den sen. Han, Nesser, skriver om sin Rhodesian ridgeback Norton eller låter hunden vara den som skriver, snarare. Jag har träffat en mycket härlig Rhodesian ridgeback för några år sedan Han hette Hugo och utstrålade lugn, styrka och trygghet. Tyvärr blev Sally lite rädd för honom. Hon misstolkade saker… Hugo och hans husse hjälpte oss när lilla Sally blivit ormbiten på Lidingö och jag tror hon fick ihop det hela lite fel. Stora lovar runt Hugo blev det vid varje möte senare, när hon återhämtat sig och det hela bara var ett otäckt minne. Hugo är i himlen nu, kanske med Nessers Norton.

  Gilla

  • Gabrielle september 9, 2016 / 11:50 f m

   Ja, det är stiliga hundar. Såg en väldigt vacker på bussen häromdan. Den la sig med överkroppen i mattes knä – med dom långa bakbenen kvar i golvet. Såg rart ut. Nessers bok ska jag ta mig en glutt på vid tillfälle.

   Gilla

 2. Staffan H september 7, 2016 / 11:00 e m

  Hundar tar plats i våra liv eftersom de blir en del av familjen på ett sätt som exempelvis katter inte låter sig bli. Därför är det helt naturligt att de letar sig in i bloggar, nämns i samtal och så vidare – även om de gått till de sälla jaktmarkerna. Det är nu 19 år sedan vår äldsta tax lämnade oss och vi blev en hundlös familj. Fortfarande tänker jag på våra taxar och det ofta, nästan dagligen om sanningen ska fram. Jag hoppas att jag ska kunna ha en hund en gång till här i livet.

  Gilla

  • Gabrielle september 9, 2016 / 11:48 f m

   Ja du, så där är det. Vår tax nr 3 – strävhårig tik och väldigt charmig och trevlig – dog för mer än 40 år sen och hon förekommer ibland fortfarande i mina drömmar. Tycker inte illa om katter heller men jag är nog mer av ”hundmänniska”.

   Gilla

 3. Gabrielle Björnstrand september 8, 2016 / 1:26 f m

  Kerstin Ekman var dock först i Sverige med sin hundbok. Annars är jag övertygad om att det vimlar av dem i England.
  Själv hade jag besök av en helt underbar Jack-Russell-Terrier häromdagen, med bifogad husse. Tror aldrig jag tyckt så genuint mycket om en hund sedan jag hade en egen, Golden Retriever. Denna var oerhört lätt att ha att göra med, och jag saknade honom genast, efter 7 timmars besök. Mera sånt. Inklusive hussen 😉

  Gilla

  • Gabrielle september 9, 2016 / 11:43 f m

   Åh, Jack Russell-terrier har jag länge haft ett gott öga till. ”Världens roligaste lilla hund” kallas den på nån webbsida. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.