Schnusskig!

Ja, det finns kanske inte nåt sånt ord. Men det är det som kommer upp i min skalle när jag läser om SD:s festande ikväll på Grand Hôtel i Stockholm. Där ska höjdarna inom SD frottera sig med företrädare för andra högerpopulistiska och främlingsfientliga partier från olika länder i Europa.

SD ska dela ut ett s.k. ”frihetspris” till Václav Klaus, f.d. president i Tjeckien och ”Putinvänlig Brysselhatare” som Hynek Pallas skriver i DN. Klaus får priset för sin ”kamp mot det han föraktfullt kallar ”-ismer”: Miljöaktivism, ”homosexualism”, feminism och multikulturalism – ”modeideologier som är en fara för vår civilisation.- – – Priset till Klaus stärker inte bara ett Putinvänligt, bakåtsträvande och extremt farligt nätverk – det är en målmedvetet aggressiv symbolhandling mot det progressiva Europa.”

Usch vad jag tycker illa om SD. Fullkomligt vidriga. Och skamligt att vi har dom i riksdagen och att så många stöder dom. Jag hoppas att dom här onda tiderna ska vara slut snart, till att börja med att Trump ska förlora presidentvalet i USA i nästa vecka och så förstås att SD ska åka ur svenska riksdagen vid nästa val. Tänk om det faktiskt till slut skulle kunna ”gå upp ett Liljeholmens” eller ”polletten skulle trilla ner” osv, och att människor som stöder partiet faktiskt till slut skulle inse vilka värderingar SD står för och sluta att stödja det.

Hynek Pallas artikel i DN här.
Mer om festen på Grand Hôtel här.

5 reaktioner på ”Schnusskig!

 1. Anna november 4, 2016 / 12:22 e m

  Kan bara hålla med! Läste att flera anställda på Grand, många av dem med utländsk bakgrund, känner stort obehag inför att serva dessa människor, . Grand har fått kritik för att överhuvudtaget öppna sig för SD & co.
  En annan sak man kan känna obehag inför är risken för våldsamma demonstrationer från motståndare.
  Hela vågen av nationalism i Europa och USA är skrämmande. Putin gnuggar händerna och manipulerar bakom kulisserna. I dessa dagar av ”faktaresistens” har han det serverat, kan man säga.

  Gilla

 2. Bert Bodin november 5, 2016 / 8:54 e m

  Ja det är inte helt enkelt att se positivt på vår gemensamma framtid.

  Gilla

  • Gabrielle november 7, 2016 / 8:19 e m

   Nej, svårt är det, helt klart. Men jag envisas med att vara optimist.

   Gilla

 3. Tredje året i Hjo november 7, 2016 / 11:44 f m

  Att SD ramlar ur riksdagen kan du glömma. De kommer helt säkert att bli fler. Och att regera landet blir inte lätt. Blocköverskridande regeringsbildning mellan sossar och moderater? Ja, då behöver vi inte rösta längre. Sedan måste det vara tillåtet även för SD att ställa till med fest. Vi lever fortfarande i ett demokratiskt, marknadsstyrt land.
  Men alltså, för mig får SD gärna ramla ur. Önskedrömma kan man ju alltid.

  Gilla

  • Gabrielle november 7, 2016 / 8:17 e m

   Du har kanske rätt, men jag vill fortsätta tro, eller förstås snarare hoppas, att det ändå är möjligt att få bort rasisterna/högerpopulisterna ur riksdagen. Ny demokrati satt i riksdagen ett par år, sen åkte dom ut. Men visst, dom högerpopulistiska krafterna är mycket starkare nu än på 90-talet. Vi får se.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.