Vilken stad (5)?

Allt kan inte bara handla om det urtrista valresultatet i USA och dom ännu ondare tiderna som nu anses ligga framför oss. Rasisterna, högerpopulisterna och diktatorerna världen över jublar medan vi som värnar demokrati och försvarandet av mänskliga rättigheter och som tycker att det är viktigt med kunskap och kompetens hos dom som styr nog känner oss rätt nere dessa dagar. Nåja, mer än så tänker jag inte kommentera aktuella händelser, inte just nu i alla fall. Jag kastar in ytterligare en stadstävling istället. Var har jag nu varit?

img_3163_161107_bakad
dscn4845_161107Som vanligt delas inga priser ut, men den som har rätt svar överöses med beröm från mig, och det är väl inte så illa?

Uppdatering 11 november:
Tävlingen är avgjord, och vi har en segrare: Stort grattis, Mrs B!
Rätt stad har du och vet dessutom var två av bilderna är tagna. Jag bugar och bockar!
Istället för att direkt tala om namnet på staden lägger jag in två bilder till, som nog mer tydligt visar var jag varit. Om nån fortfarande är osäker så titta på Mrs B:s svar i en kommentar. På bild 1 här nedan syns en känd kyrka vars namn får mig att tänka på en klassisk inspelning från 1969 av Vivaldis ”De fyra årstiderna” med dirigenten Neville Marriner. Tycker fortfarande att det inte finns nån bättre inspelning.

img_3145_161106_2

dscn4842_161106

6 reaktioner på ”Vilken stad (5)?

 1. Gabrielle Björnstrand november 11, 2016 / 2:37 f m

  Jag fick omdelbart lust att gissa på Canterbury, där jag varit två gånger. Älskar den staden mycket. Men det är något med kyrkan som inte stämmer. Tror ändå det är någon av engelska universitetsstäderna.

  Gilla

  • Gabrielle november 11, 2016 / 12:36 e m

   Du har rätt land och universitet finns i staden men Canterbury är det inte utan en betydligt större stad. Huset med tornet är inte en kyrka utan ett stort museum. I Canterbury var jag en gång när jag var 16 år med ”min gamla familj”. Vi var på ett museum med lämningar från romarnas tid i staden, minns jag. Farbrorn som guidade oss var en mycket gammal man och hade varit med i Boerkriget. Historiska vingslag på flera sätt! Och visst, alltihop är väldigt länge sen.

   Gilla

 2. Mrs B november 11, 2016 / 9:41 e m

  London är det, med naturhistoriska museet i beige och blått bakom isrinken. Och ett museum till, National Gallery bakom den ”flygande” mannen. Jag har iofs nog ett visst försprång eftersom jag bott tio år i staden. Vilken den lilla gatan är har jag dock ingen aning om.

  Gilla

  • Gabrielle november 11, 2016 / 10:37 e m

   Ja, som sagt: helt rätt! Bra! Den lilla gatan på första bilden finns i Notting Hill. Jag tror det var en tvärgata till Portobello road.

   Gilla

 3. Fjärde året i Hjo november 13, 2016 / 4:17 e m

  London så klart – känner igen pariserhjulet. Men hade inte klarat det utan hjälp av kommentaren ovan.

  Gilla

  • Gabrielle november 14, 2016 / 12:02 f m

   Ja du, visst! Det var därför jag inte hade med pariserhjulet från början. Man får inte göra det för lätt. 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.