Sista novemberpromenad

_dsc9096_161130Den sista novemberdagen, en solig dag med isig blåst, blev det en kombination av promenad och sjöresa. Inget letande efter 1890-tal (eller 1970-tal som i Arundobloggen) den här gången, men alltså en tur med Djurgårdsfärjan. På bilden ser du den s.k. Stenbecksgranen på Skeppsbron och till höger Nationalmuseum, delvis inklätt under den pågående renoveringen.  Det blir intressant när museet är färdigrenoverat, jag ser fram emot att gå dit och kolla igen. Men det dröjer tydligen till hösten 2018. Innan museet stängde 2013 var jag först där och se ”hej då” till målningarna (ja, jag vet, jag är lite larvig…), och sen var jag där och såg de tomma salarna när all konst var evakuerad.

På Blasieholmen bakom Nationalmuseum ligger platsen där Nobelstiftelsen hoppas ordna invigning 2020 av den stora mässingsfärgade och lådliknande byggnad dom kallar Nobel Center. Jag och många med mig hoppas att det inte alls blir så. Det finns självklart betydligt bättre platser att lägga ett Nobel Center på än just denna trånga plats, som man ju istället skulle kunna göra nåt riktigt fint av, renovera det gamla tullhuset m.m. Men man kan ju undra hur det går med dom politiker vi har i Stadshuset. Dom verkar lättövertalade, och många av dom verkar ha noll känsla för kvaliteterna i den här staden.

Jag har skrivit mycket om Blasieholmen och Nobel Center flera gånger tidigare och ids inte riktigt gå in på det just nu igen. Men efter vad jag läste ordnas en demonstration på Nobeldagen 10 december.
Hittar följande på nätverkets Facebooksida:
– Kl 17.00 samling vid stora kajen på Klara Mälarstrand (nära Stadshusbron och Stadshuset).
– ca 17.45 sker förflyttning till den närbelägna trottoaren mitt emot Stadshusets entrévalv dit gästerna anländer med början 18.00.

Den praktfulla Stenbecksgranen, då? Ja, det är en riktig stam och en väldigt hög sådan, som man monterar grenar på innan belysning och färgade kulor kommer dit. Epstein i DN har skrivit om hur det går till och visar några bilder här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.