Meddelanden (6)

Oj då, vi har redan hunnit ett par dar in i januari och det nya hoppfulla året 2017 och inte ett enda blogginlägg har jag gjort! Nu ska det i alla fall handla om meddelanden igen. En gång tidigare skrev jag om det lätt vemodiga meddelandet som jag fick när jag satte på min lilla digitalkamera: ”Minnet saknar bilder”. Det kan man ju fundera över och beklaga.

Nu handlar det om meddelanden i mobilen. Så här stod det när jag satte på den: ”Inga kommande destinationer”, ”Inga aktiviteter” och ”Inga kommande påminnelser”.

Hm, är det bra eller dåligt? En härligt ledig dag? Eller handlar det om ett stillasittande liv utan innehåll och riktning?
Fast att det alls finns ‘kommande destinationer’ är ju lite roligt på nåt vis. Kommer att tänka på Werner Aspenström igen, men där är det inte destinationer utan nåt annat som kommer. En av mina favoritdikter, och den har säkert varit med i bloggen tidigare:

Som i den klara oktobernatten
när de från norr kommande leoparderna
genombryter horisonten
och man samlas på torgen för att bedja
eller endast för att tyst betrakta.
Varför spärrar ni förstädernas gator?
Den ni väntar passerar inte förstäderna.

richterNåja, kanske betyder det där i mobilen att jag inte ska nånstans i dag. Och inte har jag nåt att göra heller och inget som hänger över mig i form av måsten framöver.  Fel fel fel. För joho då, strax ska jag plocka ur tvättmaskinen och hänga tvätt. Och sen ska det bli en rejäl promenad.

Och visst, jag förstår ju hur det funkar med mobilen. Behöver ingen förklaring på det. Det är inte det, utan själva formuleringen av såna här meddelanden som jag liksom måste smaka på. Som när man skulle betala i parkeringshuset och fick upplysningen ”Instick för utfartsbiljett” eller när ett stort varuhus i Stockholm inför stängningsdags ropade ut om att det stänger och önskade alla ett gott ”köpavslut”. Det finns säkerligen många fler exempel på sånt här, men just nu kommer jag inte ihåg dom.

Önskar alla som tittar hit en god fortsättning på det nya året! Och en glad Trettondagsafton och Trettondag! Med tanke på det år vi just börjat på tar jag med en bild, som också varit med tidigare. Konstnären som gjort skylten heter Michael Richter.

2 thoughts on “Meddelanden (6)

 1. bloggarbjorn januari 5, 2017 / 3:31 e m

  Det var nog ”ett gott bokslut” för egen del som varuhusets ägare egentligen önskade. God fortsättning!

  Gilla

  • Gabrielle januari 6, 2017 / 1:42 f m

   🙂 Tack! God fortsättning till dig med.

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.