Swanston St, Melbourne

img_3500_170127_2I Melbournes innerstad kan den som har lust ta sig en tur med häst och vagn. Kusken brukar ha hög hatt, och hästarna är ofta prydda av färggranna fjädrar. Dock inte dessa två som här får nåt problem med hovarna fixat. Lite roligt att se en hovslagare ”in action” mitt inne i stan. Bilden ovan tog jag genom fönstret på spårvagn 67 på Swanston Street för en tid sen.

Hotellet på bilden ovan är Young and Jackson Hotel. Det öppnade 1861 och hette då Princes Bridge Hotel, som fortfarande står på fasaden. Den gula byggnaden som skymtar längst till vänster ovan är Flinders St Station, en praktfull och stor tågstation. Flinders St Station stod färdig 1909, ”a cultural icon of Melbourne” som man skriver i Wikipedia. Så här ser Flinders-stationen ut. Hittade bilden på Wikimedia Commons, tagen 2010 av Adam.J.W.C.
800px-1_flinders_st_station_melb
Så här såg Flinders St Station ut 1927:

755px-swanston_and_flinders_st_intersection_1927Kvarteret mitt emot stationen på andra sidan Swanston St  – en liten bit av det gamla syns längst till vänster ovan – är helt rivet, och nya märkligt utformade byggnader finns nu på denna plats: Federation Square. Om det är vackert eller inte kan ju diskuteras, men annorlunda är dom i alla fall. Platsen är väldigt populär, och det är alltid mycket folk där. Nu på juldagen (2016) hade terrorister planerat ett bombdåd just på Fed Sq och vid Flinders Station, men polisen lyckades som tur var komma på planerna och förhindra det. Dom tog några killar. Jag tror det var IS som låg bakom igen. Sedan drabbades ju Melbourne av ett annat otäckt dåd där flera människor miste livet en tid senare i januari, men det var inget terrordåd. En vettvilling i en stulen bil som mejade ner folk. Jag skrev om det för några inlägg sen.

Letade nu efter några egna bilder på dom märkliga byggnaderna vid Fed Sq men hittade ingen bra, men du kan se flera bra bilder t.ex. här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.