10 års bloggande

Ja, det är ju så det är: jag har hållit på i 10 år – prick! I dag. Det blir förstås en del tid sammantaget. Man kan ju fråga sig: Är det värt all denna tid? Och vad har jag fått ut av bloggandet?

Men se det tänker jag inte alls fråga mig! Jag vet ju redan vad jag tycker. Så nej, det struntar jag i.

Att hålla på i 10 år till lovar jag inte. Den som lever får se. Eller, som det står i slutet av Alexandre Dumas’ ”Greven av Monte Cristo” där min barndoms hjälte Edmond Dantès skriver brev till Maximilian Morrel och hans älskade Valentine: ”…all mänsklig vishet finnes i de båda orden: Vänta och hoppas!

Fast, hm… om jag tänker efter (och det ska jag väl) håller jag ju inte med greven om det där. Ska man bara sitta och vänta och inte göra nåt? Hur går det då egentligen, och hur vist är det? Men ok då, när det gäller bloggens eventuella fortlevnad kan det ju få stå så.

Greven har förresten varit med i bloggen en gång tidigare, till och med på bild, halvnaken, direkt efter simturen från fängelseön If. Se inlägget ”Om läsande och omläsande” här.

4 reaktioner på ”10 års bloggande

 1. norbergianblue februari 28, 2017 / 5:19 e m

  Eftersom jag tycker om att läsa den här bloggen, och många andra med mig så kan man väl säga att du får ut något av den. Precis som en författare får ut något av att hens alster blir lästa. Det är väl när bloggandet blir tvångsmässigt, och man kanske får ångest bara man tänker på att man måste åstadkomma ett inlägg, som man kanske får fundera på att göra något annat. Om jag läser den om tio år vet jag förstås inte, man kan ju få en hjärtsnörp eller drulla under en långtradare. Men så länge hälsan står mig bi blir det besök hit. 😉

  Gilla

  • Gabrielle februari 28, 2017 / 9:10 e m

   Tack för din kommentar. Det är väl just så det är: så länge det är roligt just nu bloggar man.
   Jag fortsätter ju att läsa hos dig med så passa dig för långtradarna eller nåt annat sånt!

   Gillad av 1 person

 2. Bert Bodin mars 1, 2017 / 8:55 e m

  Jag är snart inne på mitt trettonde år. Det går upp och ner med intresset. För tillfället ner. Men jag har också lärt mig att det snart går uppåt igen. Och i höst och vinter har läsekretsen utökats, även om den förmodligen inte kommer att bli så stor som innan Facebook fanns.

  Jag fortsätter.

  Gilla

  • Gabrielle mars 2, 2017 / 10:07 f m

   Ja, visst har det ändrat sig. Den första tiden av mitt bloggande la tidningarna fortfarande ut länkar till bloggar, vilket förstås kunde leda till många besök.
   Men jag fortsätter säkert ett tag till, fast det också för mig går lite upp och ned med både lusten att blogga och tiden att göra det.
   Du var ju lite mentor för mig i början och kom med goda råd och uppmuntran. Det har jag inte glömt. Hör av dig nån gång när (om) du kommer hit så ska jag bjuda dig på ett glas vin eller en öl som jag tror jag utlovade för tio år sen! 🙂

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.