Fadäs blunder skandal

Anders Borg har tutat till ordentligt på en fest, tappat kontrollen och betett sig mycket illa enligt media. Han ber om ursäkt på Facebook och ska söka hjälp nånstans, åter enligt media.

Ja, jisses, så det kan bli. Och jag tänker på två saker: dels frågan om hur snabbt minnet sen bleknar och att en sån händelse tydligen inte måste innebära att hela ens framtid är förstörd (tänker på Gudrun Schyman i en biograf i Stockholm för många är sen), dels på allt stöd som kommer nu till den f.d. finansministern som gjort bort sig så, stackars karl. Ryggdunk, en tröstande hand på hans axel. Beundran över modet att verkligen be om ursäkt. Stöd av typen ”alla kan göra fel”, ”alla har fulat ut sig nån gång eller aldrig levt”, ”mänskligt, kan hända den bäste”, ”det har hänt oss alla någon gång”.

Nähä då! Inte alls, säger jag. Skulle det alltså vara ett inte särskilt ovanligt beteende under inverkan av alkohol i festsammanhang? Jag har aldrig varit på en fest där nåt liknande skett. Själv har jag säkerligen gjort bort mig på fest nån gång men baske mig aldrig på det där viset, i den dimensionen. Håller med Leonidas Aretakis som kallar alla dom här stöttande kommentarerna för hyckleri i en artikel i DN ”Stödet för Anders Borg blottar ett hyckleri” här.

En liten trist och tarvlig händelse är det ju. Människor som var med har tagit illa vid sig. Och nu är det så synd om den som betett sig illa. Hå hå ja ja. Suck. Varför gick han alls på fest om han var utarbetad, trött, varit utsatt för press senaste tiden osv? Omdömet borta helt.

Komplettering 5 augusti:
Läsvärd analys hos en annan bloggare: Enligt Ellen här. Och så i DN i dag: Anders Borg polisanmäls, här. Tydligen är det polisen som gör det. Och det är förstås rätt eftersom det han sägs ha gjort är brottsligt. Men suck, nog blir man (jag) trött vid tanken på alla skriverier som kommer att följa av det här. ”Gefundenes fressen” (jodå, lite tyska kan jag) för aftonblaskorna inte minst. När det finns så mycket viktigare saker i dagens Sverige att skriva om.

6 reaktioner på ”Fadäs blunder skandal

 1. Anna augusti 4, 2017 / 8:10 e m

  Kan bara hålla med. Varför tycker mänskor så synd om Borg i det här läget? Han har ju visat sitt ”rätta jag” i någon mening, för det är väl det som händer när hämningarna släpper. Att ens sanna jag kommer fram. Vi är nog många som blivit ”sexuellt ofredade” någon gång och vet hur kränkande och obehagligt det är. Inga ursäkter till f.d. finansministern!

  Gilla

  • Gabrielle augusti 5, 2017 / 10:45 f m

   Hm, ja just det. ”In vino veritas” heter det ju.

   Gilla

 2. norbergianblue augusti 8, 2017 / 2:31 e m

  Gefundenes fressen ja, sommar och semester innebär ju nyhetstorka av någon anledning, så Borghistorien passade säkert bra. Och nog har man som ung varit på fester där en del spårat ur, främst män, och säkert som amen i kyrkan, och under viss fingerfärdighet, lyckats placera alla sina kommentarer under bältet. Men aldrig har jag sett någon visa sitt kön eller, gud bevare mig, peta på andras (mäns?!) medan fula ord och tillmälen rinner ur munnen. Man får säga som Strindberg: det är inte lätt att vara människa.

  Gilla

  • Gabrielle augusti 8, 2017 / 10:06 e m

   Just det. Undrar hur festerna var på Strindbergs tid…
   Vad gäller Borg har man tydligen lagt ner förundersökningen. Inga kända målsägande. Antar att dom andra som var med på festen och blev sexuellt trakasserade (fysiskt eller med ord) – eller blev vittne till det – inte vill bråka med Borg. Så då blir det inget. Men men..ingen rök utan eld, heter det ju. Nånting har hänt. Det kommer väl nåt smaskens i nån aftonblaska rätt vad det är. Nån av dom andra gästerna som anonymt berättar sin version. Vi får se.

   Gilla

   • Anna augusti 8, 2017 / 10:41 e m

    ”Nånting har hänt”. Hm. Vad vet vi egentligen om det? Anders Borg har varit full och haft en blackout, det har han själv skrivit. Han har betett sig illa mot andra, det har han också vidgått. Men exakt vad är det visst ingen som vet. Kan man tänka sig att det finns mänskor som är avundsjuka och sätter igång ett rykte, gör en höna av en fjäder, bara för att skada en person som haft framgång i yrkeslivet? Jag kan föreställa mig att det är möjligt.
    Det gick väldigt fort med publicering och reaktioner, trots att inget liksom var bekräftat.

    Gilla

    • Gabrielle augusti 9, 2017 / 2:46 e m

     Om Borg betett sig så illa att han t.o.m. bett om ursäkt för det tycker jag nån av dom som var där skulle kunna tala om vad som hände. Eller i varje fall kasta lite mer ljus över händelsen. Men dom vill väl inte stöta sig med Borg, kanske.
     Men möjligheten finns förstås att dom här värsta sakerna (ingen lust att upprepa vad det var) som han sägs ha gjort sig skyldig till enbart är ”fake news”, nån som hittat på det för att skada Borg.
     Hm…vi får se. Eller också får vi inte det.

     Gillad av 1 person

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.