Vålnader och vädring

Såg du Margit Silbersteins artikel i DN med rubriken ”Jag mötte en vålnad i Almedalen”? Stark text, med rätta uppmärksammad. Artikeln handlar om Nordiska motståndsrörelsens närvaro i Almedalen tidigare i sommar. ”Att nazister var aktiva på politikerveckan i Visby sågs av somliga som en bagatell. Hos mig väckte de djup fasa. När ska vi skrika ut vår vrede om inte mot antisemitism och rasism?” skriver Silberstein. Läs här.

”Silberstein öppnar ett fönster i ett unket rum” skriver Ola Larsmo om Silbersteins artikel. Läs här.

Bra artiklar båda två. Viktigt att vi säger ifrån, inte slätar över, inte anpassar oss. Viktigt att vi inte låter en normalisering ske så att dom här fascistiska eller nazistiska rörelserna börjar uppfattas som alltmer rumsrena. Vi får aldrig glömma vad det är dom står för och vad det är för ett slags samhälle dom vill ha. Enda ljuspunkten i det här är kanske att dom väl inte är så många, dom här outbildade korkade våldsbenägna typerna som är med i högerextrema rörelser som NMR och Nordisk ungdom.

Vad gäller SD handlar det ju också om normalisering, anpassning, glidningar. Typ: bort med järnrör, sätt munkavle på dom SD:are som det hoppar grodor ur munnen på. Nu blir dom istället allt lenare i munnen och döljer bockfoten så gott dom kan. Usch! Om SD tycker jag inte! Ut med dom ur riksdagen i nästa val!

2 thoughts on “Vålnader och vädring

 1. bloggarbjorn augusti 9, 2017 / 7:59 f m

  Hur går det för sd nästa år? 20-25%, eller en skräll uppåt 30%? Om inte Åkesson avslöjas med något verkligt ruskigt (att köra kattungar i torktumlaren eller så på lediga stunder) kommer det förmodligen att gå rätt bra för sd även framöver. En kombination av rätt smart politik och urtöntiga motståndare lär garantera det.

  Gilla

  • Gabrielle augusti 9, 2017 / 2:39 e m

   Ja du. Visst är det så. Tyvärr. Alltför många låter sig luras av SD – trots deras partiprogram och den typ av samhälle dom vill ha. Och visst, dom andra partierna har hanterat situationen klantigt. Så när jag hojtar ”Ut med SD ur riksdagen vid nästa val!” är jag väl medveten om att det är som en ropandes röst i öknen eller att skrika i motvind – eller i storm eller orkan eller nåt sånt!

   Gilla

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.