Gammalt och nytt

Igår tog jag en promenad i Lilljansskogen och Norra Djurgårdsstaden. Här är väldigt mycket på gång. Gasverkets område med alla de gamla tegelbyggnaderna och gasklockorna  rustas och alldeles intill byggs för fullt i området som kallas Norra Djurgårdsstaden. Många hus är klara och folk har flyttat in. Affärer, apotek, restauranger finns på sina ställen. Samtidigt pågår nybyggandet för fullt. Stor variation i den arkitektoniska utformningen. Ett exempel har du här.

Skulle gärna ha gått runt och plåtat mer men eftermiddagarna kommer snabbt så här års, kylan kändes alltmer och ljuset blev allt sämre. Men en rätt trist fasad med exempel på växtkraft fick jag med. Klicka för större bild så du ser växtligheten.

Fler bilder på Norra Djurgårdsstaden finns hos Wikipedia här.

Och så gick jag en bit längs Husarviken och spanade på den gamla röda träladan på andra sidan där jag en lycklig dag i juli köpte mig en ny kajak, som jag sen förstås fick god användning av i Söderhamns skärgård. Trevligt minne. Vi forslade upp den på biltaket och jag premiärpaddlade ut den från fastlandet till ön.
Du kanske vill se kajaken också?
Lite av fören kan jag bjuda på här.  Bilden tog jag i mitten av augusti. Ön du ser där heter Sandskär. Den kan du läsa om i boken ”Sandskär i mitt hjärta”. Titta här.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.