Blå skymning (3)

På väg hemåt efter en promenad bl.a. i mina gamla trakter – Karlbergsparken – tog jag den här bilden med mobilen nere vid Karlbergssjön. Klockan var omkring halv 4 och det började skymma alltmer.

”Blå skymning” är också namnet på en bok som Joan Didion skrev sen hon förlorat sin dotter Quintana. Boken handlar tydligen dels om att förlora ett barn, dels om åldrandet. Jag har inte läst den och vet inte om jag känner mig lockad direkt att göra det, men titeln är vacker. Det enda jag läst av Joan Didion är ”The year of magical thinking” som hon skrev efter att hennes man sen omkring fyrtio år plötsligt dött i en stroke hemma vid middagsbordet. Usch så dystert det här börjar bli nu då… Och jodå, jag tog en vända in i parken också och gick förbi Pompes grav där en av Karl XII:s hundar ligger begravd.

En bit in i parken nedanför kullen med Pompes grav tog jag en bild utåt mot ett pågående bygge. Jag vet inte riktigt vad det är dom bygger. Utbyggnad av järnvägen? Eller utbyggnad för bilar, Norra länken eller nåt. Ser mer ut som om det ligger i nivå för bilar.

På slottet, det gamla fina 1600-talsslottet där Karl XII bodde som barn, pågår också byggarbeten. Den vackra trappan byggs om ”så att fler ska få gå på bal” som det står på nån skylt. Hittar en sida hos Solna stad där man skriver att ”Karl XII växte upp på Karlberg och jagade varg i solnaskogarna, och det var hit hans kista först fördes en januaridag 1719 efter den långa resan från vallarna vid Haldens fastning.”

Karlbergsparken var vår favoritpark när barnen var små och vi bodde i Birkastan. Visst gick vi ofta även till Vasaparken, men Karlbergsparken kändes öppnare, lite friare och vildare på nåt sätt. Och en ganska ordentligt brant backe fanns att åka pulka i om vintern. När jag gick förbi i dag såg det ut som om det vuxit upp en del sly och snår där. Fast kanske kan man dundra ner där fortfarande med pulkan.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.