Tour de France

Tävlingen Tour de France gick första gången 1903 och har sen körts varje år med uppehåll för dom två världskrigen. 2018 går starten den 7 juli på ön Noirmoutier på den franska atlantkusten. Ungefär 3 veckor senare – den 29 juli – ska dom gå i mål på Champs-Élysées i Paris.

Jag har egentligen inget särskilt att säga om Tour de France. Enda anledningen att jag skriver om tävlingen är att jag ville lägga ut den här bilden på en affisch som jag plåtade på ett kafé på Södermalm. Jag tycker den är fin, trots att den är lite trasig, att bilden blev lite sned och att det blev speglingar upptill. Nåja, i alla fall… Affischen finns på Cykelkaféet Le Monde på Folkungagatan. Riktigt trevligt ställe. Ska nog gå dit fler gånger. Eller cykla, kanske. En Chèvre chaud grillsmörgås slank ner hur lätt som helst.  Tack till Moni som tipsade mig om stället och tog med mig dit!

Noirmoutier satte igång lite funderingar om jag sett nån film som utspelar sig där. Jodå, det har jag: ”Bumerang” hette filmen, ”nervpirrande och varmt om familjetragedi” skrev man i DN:s recension här. Minns inte om jag själv blev så väldigt nervpirrig av den direkt, men rätt bra var den och en vacker film. Dessutom som vanligt roligt att höra franskan och försöka förstå en del också. Franska filmer har alltid lite försprång där framför amerikanska.

Affischen då? Ja, det verkar vara omslaget till en bok om Tour de France utgiven på förlaget Gallimard. Som vanligt, klicka för större bild så kan du se en del av figurerna i bakgrunden som verkar släcka törsten, cykla omkull m.m.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.